Antena 3 CNN Externe Donald Trump a dat în judecată postul TV Univision. Cât a cerut despăgubire

Donald Trump a dat în judecată postul TV Univision. Cât a cerut despăgubire

Donald Trump a dat în judecată postul TV Univision. Cât a cerut despăgubire
Sursa foto: Foto: politico.com
01 Iul 2015   •   11:29

Donald Trump a deschis un proces de 500 milioane de dolari împotriva Univision, marţi, în urma deciziei acestui post TV american de limbă spaniolă de a încheia unilateral contractul în virtutea căruia trebuia să difuzeze concursul de frumuseţe Miss USA, deţinut parţial de Trump, informează Reuters. Postul Univision a anunţat, săptămâna trecută, că nu va transmite concursul Miss USA de pe 12 iulie, din cauza frazelor insultătoare rostite de Donald Trump la adresa imigranţilor mexicani, în timpul discursului prin care magnatul american a anunţat că va candida pentru a fi nominalizat din partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2016.

În documentele oficiale depuse la tribunal, Donald Trump acuză postul Univision de "încercare prost disimulată" de a-i îngrădi libertatea de exprimare, cu scopul de a spori şansele lui Hillary Clinton, care speră să devină candidatul Partidului Democrat pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Acţionarul principal al acestui post de televiziune, Haim Saban, este un sponsor al campaniei lui Hillary Clinton, precizează aceleaşi documente. În timp ce şi-a anunţat în mod oficial candidatura pentru nominalizarea din partea Partidului Republican, pe 16 iunie, Donald Trump a acuzat Mexicul, spunând că această ţară trimite în Statele Unite violatori şi traficanţi de droguri.
"Atunci când Mexicul îşi trimite oamenii la noi, ei nu îi trimit pe cei mai buni, nu îi trimit pe oamenii ca voi", a declarat Donald Trump. "Ei (Mexicul, n.r.) trimit aici oameni care au multe probleme şi aceştia aduc cu ei problemele lor. Aduc cu ei droguri, aduc crime, sunt violatori, însă presupun că unii dintre ei sunt oameni buni, dar eu am vorbit cu grănicerii şi ei mi-au spus ce fel de oameni primim în ţara noastră", a adăugat magnatul american.

Postul NBC a anunţat, luni, că l-a concediat pe Donald Trump şi că întrerupt colaborarea cu concursurile de frumuseţe Miss USA şi Miss Universe, din cauza acelor comentarii insultătoare. Donald Trump a anunţat că nu va participa la reality show-ul "The Apprentice", difuzat de NBC, în timp ce va candida pentru Casa Albă. Donald Trump, în ciuda notorietăţii sale, este considerat un candidat cu şanse mici de a fi nominalizat din partea Partidului Republican în cursa prezidenţială de la alegerile din 2016.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close