Antena 3 CNN Externe Donald Trump, atac la adresa lui Kim Jong-un: „Niciun regim nu și-a asuprit cetățenii precum această nemiloasă dictatură”

Donald Trump, atac la adresa lui Kim Jong-un: „Niciun regim nu și-a asuprit cetățenii precum această nemiloasă dictatură”

Donald Trump, atac la adresa lui Kim Jong-un: „Niciun regim nu și-a asuprit cetățenii precum această nemiloasă dictatură”
Sursa foto: Foto: Facebook/Donald J. Trump
31 Ian 2018   •   09:08

Președintele american Donald Trump a ținut, marți seara, un discurs despre starea națiunii. În discursul său a criticat atât Coreea de Nord, cât și Iranul, pentru programele nucleare.

„În timp ce ne consolidăm prieteniile în jurul lumii, vedem cu claritate cine ne sunt adversrii. Când poporul iranian s-a ridicat împotriva crimelor comise de o dictatură coruptă, n-am rămas tăcut. America e alături de poporul iranian în curajoasa lui luptă pentru libertate. Cer Congresului să se gândească la teribila înțelegere nucleară iraniană. Administrația mea a impus sancțiuni dure împotriva dictaturilor comuniste și socialiste din țări precum Cuba și Venezuela. Însă niciun regim nu și-a asuprit cetățeni mai mult și mai brutal decât nemiloasa dictatură din Coreea de nord. 

Scopul irațional al Coreei de Nord de a-și dezvolta programul nuclear ar putea să devină un curând o amenințare pentru securitatea noastră internă. Ducem o campanie prin care încercăm să prevenim ca un astfel de lucru să se întâmple. Experiența trecutului ne-a învățat că orice concesie invită la agresiuni și provocare. Nu voi repeta greșelile comise de fostele administrații, care ne-au adus în această situație periculoasă”, a mai afirmat Donald Trump în vața Congresului.

În opinia sa, pentu a înțelege „natura amenințării nucleare” care ar putea viza Statele Unite și aliații lor, este nevoie de „o privire la caracterul depravat al regimului nord-coreean”, potrivit Politico.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close