Antena 3 CNN Externe Donald Trump răspunde întrebărilor referitoare la amestecul Rusiei în alegerile din SUA

Donald Trump răspunde întrebărilor referitoare la amestecul Rusiei în alegerile din SUA

Donald Trump răspunde întrebărilor referitoare la amestecul Rusiei în alegerile din SUA
17 Noi 2018   •   09:14

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că a terminat de răspuns în scris la întrebările procurorului special Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, informează Reuters.

Trump a menţionat pentru reporterii de la Casa Albă că a răspuns personal: "Avocaţii mei nu scriu răspunsuri. Eu scriu răspunsuri. Mi s-a pus o serie de întrebări. Am răspuns la ele foarte uşor".

Preşedintele nu a precizat când vor trimite consilierii săi juridici răspunsurile către anchetatori.

Referitor la conţinutul întrebărilor, Trump a sugerat că formulările ar putea fi alese cu scopul de a permite acuzaţii de sperjur; el a afirmat că este sigur că sunt capcane, "deoarece, ştiţi, lor le place să prindă oamenii". "Trebuie să ai întotdeauna grijă când răspunzi, cu oameni care probabil au intenţii rele", a adăugat el.

Mueller încearcă să stabilească dacă membri ai echipei de campanie electorală a lui Trump au complotat cu Moscova şi dacă preşedintele a încercat să obstrucţioneze ancheta în mod ilegal.

Săptămâna trecută, Trump l-a demis pe procurorul general al SUA, Jeff Sessions, pe care îl criticase de mai multe ori pentru refuzul acestuia de a coordona ancheta independentă. În locul lui Sessions, preşedintele l-a desemnat ca interimar pe Matthew Whitaker, şeful de cabinet al procurorului general, şi nu pe adjunctul Rod Rosenstein. Decizia a fost contestată în instanţe, inclusiv la Curtea Supremă a Statelor Unite. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump presedintele
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close