Antena 3 CNN Externe Donald Trump și Vladimir Putin au avut o întâlnire „secretă” la summitul G20

Donald Trump și Vladimir Putin au avut o întâlnire „secretă” la summitul G20

Donald Trump și Vladimir Putin au avut o întâlnire „secretă” la summitul G20
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
19 Iul 2017   •   08:50

Donald Trump și Vladimir Putin au avut două întâlniri în cadrul summitului G20, care s-a desfășurat în intervalul 7-8 iulie, la Hamburg. Prima întâlnire, a fost prezentată amplu de presă, însă a doua a rămas secretă până acum. Președinții american și rus au discutat și la o cină, în seara summitului.

Potrivit Libertatea.ro, Donald Trump și Vladimir Putin au discutat mai bine de o jumătate de oră, în timpul unui dineu pentru șefii de stat prezenți la evenimentul din Hamburg. Președintele firmei de consultanță de risc politic Eurasia Grup, Ian Bremmer, a fost primul care a dezvăluit existența dialogului respectiv într-o notă către clienți. La scurt timp, Casa Albă a confirmat cea de-a doua întâlnire între cei doi lideri la summitul G20, însă a minimalizat importanța ei.

”A existat o cină pur socială a cuplurilor la G20”, a precizat o sursă de la Casa Albă, pentru AFP. „Către sfârşit, preşedintele a discutat cu Putin la cină”. Un alt oficial a afirmat că nu a fost vorba despre „o a doua întâlnire”. Cu toate acestea, potrivit The New York Times, Donald Trump și Vladimir Putin au discutat mai bine de jumătate de o oră, o durată neobișnuită în acel cadru, care ar fi surprins alți invitați.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Trump intalnire summit presedinti cina
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close