Antena 3 CNN Externe Donald Trump, tot mai vehement: Mexicul a profitat de SUA prea mult timp

Donald Trump, tot mai vehement: Mexicul a profitat de SUA prea mult timp

Donald Trump, tot mai vehement: Mexicul a profitat de SUA prea mult timp
27 Ian 2017   •   16:37

Preşedintele american Donald Trump şi-a menţinut vineri criticile la adresa Mexicului şi, într-o postare pe Twitter, a scris că vecinul sudic al SUA a profitat prea mult timp de Washington, cerând ca situaţia actuală, în care există 'deficite comerciale enorme' şi 'puţin ajutor la frontiera extrem de sensibilă', 'trebuie să se schimbe ACUM', relatează Reuters şi EFE.

"Mexicul a profitat de SUA prea mult timp. Deficitele comerciale enorme şi puţinul ajutor la frontiera extrem de sensibilă trebuie să se schimbe ACUM", a postat Trump pe contul său personal de Twitter, platforma sa favorită pentru a-şi lansa mesajele.

Mesajul lui Trump vine după sugestia de joi a Casei Albe conform căreia Washingtonul ar putea impune o taxă de 20% pentru bunurile provenite din Mexic pentru a plăti pentru zidul de la frontieră, ceea ce a dus la deprecierea monedei mexicane şi la adâncirea crizei între cele două state.

Tot joi, preşedintele mexican Enrique Peńa Nieto a anunţat că îşi anulează vizita la Washington, în contextul presiunilor lui Trump că Mexicul este cel care trebuie să plătească pentru costul zidului, estimat la 12-15 miliarde de dolari.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Mexic Donald Trump presedinte Twitter
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close