Antena 3 CNN Externe E oficial. Prima țară din Europa care interzice mașinile diesel în orașe

E oficial. Prima țară din Europa care interzice mașinile diesel în orașe

E oficial. Prima țară din Europa care interzice mașinile diesel în orașe
Sursa foto: foto: Pexels
27 Feb 2018   •   14:43

Un tribunal din oraşul german Leipzig a decis marţi că interzicerea accesului autovehiculelor diesel în centrul oraşelor este legală, în anumite condiţii, o decizie care va afecta valoarea de revânzare a aproximativ 12 milioane de vehicule de pe cea mai mare piaţă auto, transmit Reuters şi AFP.

Deşi decizia Tribunalului administrativ federal din Leipzig vizează în mod direct doar două oraşe (Dusseldorf şi Stuttgart), care de acum vor putea pune în practică astfel de interdicţii, hotărârea curţii deschide calea pentru ca şi alte oraşe din Germania să introducă restricţii pentru utilizarea automobilelor diesel. Acest lucru ar putea avea consecinţe pentru industria auto din Germania, care până acum s-a bazat pe vehiculele cu motoare diesel.

Sunt vizate în principal aproximativ 9,4 milioane vehicule diesel care respectă normele mai vechi, Euro 5 şi Euro 4, care sunt înmatriculate în Germania.

Chiar dacă şi alte ţări analizează posibilitatea introducerii unor restricţii pentru automobilele diesel, hotărârea Tribunalului administrativ federal din Leipzig este o lovitură serioasă pentru industria auto germană. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Germania Europa interzice masini diesel orase
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close