Antena 3 CNN Externe Egiptul mobilizează forțele speciale ale armatei

Egiptul mobilizează forțele speciale ale armatei

Egiptul mobilizează forțele speciale ale armatei
Sursa foto: Foto: Wikipedia
09 Apr 2017   •   22:19

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a ordonat duminică armatei să protejeze obiectivele vitale din toate regiunile ţării, după atentatele contra a două biserici copte din nordul Egiptului care au făcut cel puţin 43 de morţi, transmite EFE. 

Conform mai multor mijloace media oficiale, al-Sissi a dispus ca forţele speciale ale armatei egiptene să se deplaseze imediat la obiective vitale din ţară, pentru a ajuta la protecţia acestora forţele ministerului de Interne. 

Armata egipteană a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un video în care se pot vedea blindate şi alte vehicule militare pe autostrăzi şi drumurile ţării, la puţin timp după cele două atacuri. 

Pe de altă parte, potrivit AFP, Israelul a reluat duminică o atenţionare către cetăţenii săi prin care le cere acestora să nu se deplaseze în Sinaiul egiptean sau să părăsească "imediat" această regiune, după cele două atentate comise duminică asupra a doua biserici copte din Egipt. 

Cel puţin 44 de oameni au fost ucişi, de Duminica Floriilor, la Tanta şi Alexandria, într-un dublu atentat revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI). 

"Atacul ucigaş reflectă o dată în plus capacitatea teroristă a SI", a indicat, într-un comunicat citat de AFP, biroul antiterorist al guvernului israelian. 

"Având în vedere gravitatea ameninţării, biroul îi sfătuieşte pe toţi israelienii prezenţi în Sinai să plece imediat şi să revină în Israel", adaugă sursa citată. 

Biroul antiterorist israelian a emis luna trecută o atenţionare similară pe subiectul Sinai, o destinaţie populară în rândul israelienilor pe timpul vacanţei de o săptămână prilejuită de Paştele evreiesc, care începe luni. 

Acest noul avertisment intervine "după creşterea intensităţii ameninţării la adresa israelienilor ce vizitează Sinaiul şi împrejurimile acestuia", a precizat textul menţionat. 

×
Subiecte în articol: Egipt armata
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close