Antena 3 CNN Externe Elicopter doborât în Siria. Piloţii erau ruși

Elicopter doborât în Siria. Piloţii erau ruși

Elicopter doborât în Siria. Piloţii erau ruși
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Iul 2016   •   22:05

Doi piloți de elicopter ruși au fost uciși vineri în apropiere de Palmira, în centrul Siriei, când elicopterul sirian cu care zburau a fost doborât, a anunțat sâmbătă Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit AFP.

Aceste decese ridică la 12 numărul oficial de militari ruși care și-au pierdut viața în conflictul din Siria de când Rusia a început să bombardeze, în septembrie, poziții deținute de adversarii aliatului său, președintele Bashar Al-Assad.

"La 8 iulie, piloții-instructori Riafagat Habibulin și Evgheni Dolghin se aflau în misiune pe un elicopter sirian Mi-25 înarmat. În același moment, la est de Palmira, luptători din cadrul organizației Statul Islamic au lansat o ofensivă", a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat preluat de agențiile ruse de presă.

"După ce și-a epuizat muniția, pe drumul de întoarcere, elicopterul a fost ținta teroriștilor și s-a prăbușit pe teritoriul controlat de Siria. Echipajul a murit", a precizat documentul.

La jumătatea lui iunie, Ministerul Apărării a mai anunțat decesul a doi soldați ruși în decurs de câteva zile. Unul și-a pierdut viața în explozia unei mașini capcană în timp ce asigura protecția unui convoi umanitar în regiunea Homs (centru), iar celălalt, rănit în apropiere de Alep (nord), a decedat într-un spital militar din Moscova.

După mai multe luni de lovituri aeriene, președintele Vladimir Putin a anunțat în martie retragerea unei părți însemnate din contingentul militar rus din Siria, însă acesta continuă să efectueze lovituri asupra "țintelor teroriste" și în sprijinul forțelor guvernului de la Damasc.

 

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close