Antena 3 CNN Externe Era "terorizat şi discriminat" la locul de muncă. Vezi drama românului care şi-a dat foc la Roma, în faţa Palatului Prezidenţial

Era "terorizat şi discriminat" la locul de muncă. Vezi drama românului care şi-a dat foc la Roma, în faţa Palatului Prezidenţial

Era "terorizat şi discriminat" la locul de muncă. Vezi drama românului care şi-a dat foc la Roma, în faţa Palatului Prezidenţial
Sursa foto: Foto: timesofummah.com
18 Oct 2012   •   21:14

Românul care s-a autoincendiat la Roma îi adresase un mesaj video preşedintelui Giorgio Napolitano în martie, cerându-i ajutorul pentru că se simţea "terorizat" şi "discriminat" de compania la care lucra ca şofer, el recurgând la gestul extrem pentru că a fost disponibilizat, scrie La Repubblica, citat de Mediafax.

Înainte de a încerca să se sinucidă, românul în vârstă de 55 de ani, care locuieşte în nordul Italiei, intrase de câteva ori în greva foamei şi îi trimisese un mesaj video preşedintelui Giorgio Napolitano, pe 12 martie 2012.

"Bună ziua! Locuiesc la Pinerolo (regiunea Piemonte, nord). Lucrez în Italia de 14 ani. Sunt român",
spunea bărbatul în înregistrarea difuzată joi de ziarul La Repubblica. "Lucrez la compania de transport rutier Arcese Trasporti din 1999, cu un contract de muncă pe durată nedeterminată", preciza românul, cerând intervenţia preşedintelui pentru a-l ajuta. "Compania la care lucrez foloseşte de trei ani terorismul psihologic bazat pe discriminare, recurge la orice", spunea românul în mesajul adresat preşedintelui.

"Nu am venit în Italia pentru a cerşi. Plătesc taxele şi contribuţiile. Sunt un om serios. Dar ultimii trei ani au fost un coşmar. Compania nu mi-a permis să nici măcar să merg la înmormântarea mamei. Fiica mea are şase ani. S-a născut aici. Ea visează în limba italiană"
, spunea românul, explicând că s-a adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului şi a făcut de mai multe ori greva foamei. Presa italiană a relatat că românul are şase copii.

"Am certificat care atestă că am suferit şi sufăr de probleme de sănătate, lucru pe care compania la care lucrez l-a ştiut permanent. În aceşti ani, am suferit ofense rasiale din partea angajatorilor, am fost ameninţat cu violenţe fizice, cu izolarea, cu subminarea prestaţiilor lucrative şi am fost criticat permanent. Voi continua lupta mea cu orice preţ", încheia românul.
   
Bărbatul s-a incendiat în faţa sediului Preşedinţiei Italiei, în centrul Romei, el suferind arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.
 


×
Subiecte în articol: Giorgio Napolitano
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close