Antena 3 CNN Externe Este inuman! Ce fac salariaţii echipei care se ocupă de îngroparea morţilor de Ebola din Sierra Leone

Este inuman! Ce fac salariaţii echipei care se ocupă de îngroparea morţilor de Ebola din Sierra Leone

Este inuman! Ce fac salariaţii echipei care se ocupă de îngroparea morţilor de Ebola din Sierra Leone
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de S.T.    |    25 Noi 2014   •   20:35

Salariaţii echipei care se ocupă de îngroparea morţilor de Ebola din Sierra Leone au abandonat cadavre în stradă protestând astfel faţă de eşecul autorităţilor de a le plăti bonusurile cuvenite, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al greviştilor din oraşul Kenema, din estul ţării, a declarat că salariaţii echipei speciale pentru îngroparea morţilor de Ebola nu au primit sporul de pericol de şapte săptămâni.

Autorităţile au recunoscut că banii nu au fost plătiţi, dar în acelaşi timp au cerut ca toţi membrii echipei speciale aflaţi în grevă să fie concediaţi.

"Expunerea unor cadavre într-un mod atât de inuman este cu totul inacceptabil", a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului naţional de reacţie împotriva Ebola, Sidi Yahya Tunis.

Potrivit martorilor din Kenema, nu mai puţin de 15 cadavre au fost abandonate în plină stradă, dintre care trei la intrarea într-un spital. Şeful unităţii locale de reacţie împotriva Ebola a precizat că printre cadavrele abandonate se află şi cele a doi copii.

Sierra Leone a devenit cel mai mare focar al epidemiei de Ebola din vestul Africii, care a provocat moartea a aproape 5.500 de persoane din martie şi până în prezent.

Citeşte şi:

Epidemia de Ebola în Guineea se "stabilizează"

×
Subiecte în articol: Sierra Leone Ebola epidemie de ebola grevă
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close