Antena 3 CNN Externe Euclid Tsakalotos este şcolit la Oxford şi coordonează din aprilie negocierile Greciei cu creditorii

Euclid Tsakalotos este şcolit la Oxford şi coordonează din aprilie negocierile Greciei cu creditorii

Euclid Tsakalotos este şcolit la Oxford şi coordonează din aprilie negocierile Greciei cu creditorii
Sursa foto: Foto: greekreporter.com
06 Iul 2015   •   20:23

Euclid Tsakalotos, noul ministru de Finanţe al Greciei, are 55 de ani şi coordonează din aprilie negocierile cu creditorii internaţionali. El este un economist format la Universitatea britanică Oxford. Tsakalotos, în vârstă de 55 de ani, s-a născut în oraşul olandez Rotterdam.
 
Euclid Tsakalotos a absolvit Colegiul pentru Studii Economice al Universităţii Oxford, iar în anul 1989 a obţinut titlul de doctor în economie. În ultimele luni, economistul a devenit coordonatorul negocierilor cu creditorii internaţionali. Tsakalotos este membru al formaţiunii de extremă-stânga Syriza de aproape zece ani şi este deputat din 2012.

Descris drept "creierul din spatele politicilor economice ale partidului Syriza", Tsakalotos a scris şase cărţi, abordând inclusiv cauzele crizei economico-financiare din Grecia. Euclide Tsakalotos a fost numit, luni, în funcţia de ministru de Finanţe al Greciei, înlocuindu-l pe Yanis Varoufakis, care a demisionat, informează presa elenă.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close