Antena 3 CNN Externe Experiența unui american într-un hotel din Coreea de Nord. A urcat la un etaj care oficial nu există

Experiența unui american într-un hotel din Coreea de Nord. A urcat la un etaj care oficial nu există

Experiența unui american într-un hotel din Coreea de Nord. A urcat la un etaj care oficial nu există
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
19 Iun 2018   •   18:13

Calvin Sun este un medic American care a fost la un pas să fie reținut în Coreea de Nord. Asta pentru că bărbatul a urcat la etajul cinci al unui hotel din Phenian.  Este vorba despre o zonă controversată despre care n-au fost avertizați că ar fi interzisă.

„Ar trebui să mergem la etajul cinci, să vedem dacă e o superstiție sau dacă chiar există”, a sugerat cineva din grupul în care se afla medicul american, întrucât numeroși bloggeri au dedicat articole acestui etaj din hotel. „Nu am fost primii care am ajuns la etajul cinci. În 2011, niciun turist nu fusese arestat în Coreea de Nord. Nu ne-am dat seama ce facem. Nu ne-a zis nimeni să nu mergem acolo”, a continuat Sun.

După ce au ajuns la etajul cinci, au văzut că tavanul era jos și lumina era slabă. „Am văzut echipament de supraveghere și am început să mă gândesc că acest etaj este folosit de autorități ca să spioneze turiștii”, a mai adăugat Sun.

Câteva minute mai târziu, a apărut un bărbat care i-a întrebat în engleză dacă s-au rătăcit. Cineva a răspuns că ”da”, iar bărbatul i-a condus la lift.

„Nu ne-a escortat în camere, nu părea furios”, și-a amintit medicul. De aceea, turitșii nu s-au gândit că au făcut ceva greșit. La scurt timp a apărut un alt angajat nord-coreean care le-a cerut să se întoarcă în camerele lor.

„Eram tineri, naivi. Părea ceva inofensiv, dar după tot ce s-a întâmplat de atunci și știind ceea ce știu acum, nu aș mai face asta”, a mărutrisit Sun, conform BBC News.

×
Subiecte în articol: hotel etaj Coreea de Nord
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close