Antena 3 CNN Externe O femeie musulmană a fost incendiată în New York. Poliția este în alertă

O femeie musulmană a fost incendiată în New York. Poliția este în alertă

O femeie musulmană a fost incendiată în New York. Poliția este în alertă
13 Sep 2016   •   23:19

Poliţia din New York caută un bărbat suspectat că i-a dat foc unei femei care purta îmbrăcăminte tradiţională musulmană, informează Reuters.

Poliţia a precizat că incidentul a avut loc în ajunul comemorării a 15 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Victima, în vârstă de 35 de ani, se afla în faţa unui butic cu îmbrăcăminte de lux de pe Park Avenue, sâmbătă seara, când a simţit brusc căldură pe braţul stâng şi a observat că îi arde bluza. Ea a lovit flăcările pentru a le înăbuşi şi a observat în apropiere un bărbat cu o brichetă în mână.

Femeia, o turistă din Scoţia, nu a suferit arsuri şi a refuzat să primească îngrijiri medicale, a precizat poliţia. Identitatea ei nu a fost dezvăluită.

Suspectul a fugit înainte de sosirea poliţiei. Marţi, anchetatorii au dat publicităţii imagini cu suspectul, înregistrate de o cameră de supraveghere. Nu s-a efectuat nicio arestare în acest caz.

Consiliul pentru relaţii Americano-Islamice a condamnat incidentul, despre care afirmă că se înscrie într-o serie crescătoare de atacuri la adresa musulmanilor din SUA. Grupul de promovare a intereselor musulmanilor a făcut apel la primarul şi poliţia din New York să aloce resursele necesare pentru prevenirea şi anchetarea acestor atacuri.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close