Antena 3 CNN Externe Filmele și telenovelele indiene vor fi interzise

Filmele și telenovelele indiene vor fi interzise

Filmele și telenovelele indiene vor fi interzise
21 Oct 2016   •   20:16

Pakistanul interzice întreg conţinutul media din India pe canalele de televiziune şi radio pakistaneze, a anunţat autoritatea pakistaneză de reglementare în audio-vizual, cerând canalelor media să aplice interdicţiile ca măsură de retaliere, pe fondul intensificării tensiunilor între cele două state vecine, scrie vineri agenţia Reuters. 

Interdicţia a atras imediat critici de la telespectatori şi de la operatorii de cablu din Pakistan, o naţiune de 190 de milioane de oameni unde telenovelele indiene realizate la Bollywood sunt foarte populare. Chiar dacă sunt inamici înverşunaţi, India şi Pakistan împărtăşesc importante similarităţi culturale. 

Tensiunile au crescut după o serie de noi incidente produse în luna iulie în regiunea Kashmir, aflată sub controlul Indiei. Relaţiile s-au înrăutăţit în luna septembrie când grupuri de militanţi au atacat o bază a armatei indiene din Kashmir. 

Cinematografele pakistaneze au reacţionat prin interzicerea filmelor indiene şi pe fondul retoricii împotriva actorilor pakistanezi de la Bollywood, autorităţile pakistaneze au răspuns prin impunerea interdicţiei asupra canalelor indiene pe teritoriului statului pakistanez. 

Operatorii pakistanezi de cablu se tem de înrăutăţirea relaţiilor la nivel cultural între cele două state, ceea ca va afecta profitul, foarte mulţi abonaţi ameninţând că reziliază contractele. Pe de altă parte, preşedintele asociaţiei operatorilor de cablu din Pakistan, Khalid Arain a precizat că există circa 4 milioane de dispozitive montate în casele pakistanezilor pentru recepţionarea semnalului digital de satelit direct de la furnizorii de semnal din India. ''Cum pot fi aceştia opriţi să mai primească conţinutul media indian?'', se întreabă el.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: India pakistan filme
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close