Antena 3 CNN Externe Atentat terorist în Munchen, soldat cu cel puţin nouă morţi

Atentat terorist în Munchen, soldat cu cel puţin nouă morţi

Autorul atacului de la Munchen, în sudul Germaniei, care a făcut zece morți este un germano-iranian de 18 ani ale cărui motivații sunt în acest stadiu "complet necunoscute", a afirmat sâmbătă șeful poliție locale, scrie AFP.

Atentat terorist în Munchen, soldat cu cel puţin nouă morţi
22 Iul 2016   •   20:04

Forțele de ordine au crezut inițial că au de-a face cu trei autori, pentru că o mașină suspectă cu doi bărbați în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei.

UPDATE: Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite în atacul terorist comis vineri la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit poliţiei locale. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, autoritățile caută trei atacatori. Împușcăturile ar fi început într-un restaurant din mall, după care atacatorii ar fi fugit afară. E posibil ca unul dintre atacatori să se fi sinucis.

Simpatizanţi ai grupării Statul Islamic (SI) şi-au exprimat bucuria pe reţelele de socializare după atacul armat care a avut loc vineri într-un centru comercial de lângă Stadionul Olimpic din capitala landului german Bavaria, Munchen, soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi, transmite Reuters.

"Slavă lui Allah, fie ca Allah să aducă prosperitate oamenilor noştri din Statul Islamic", se poate citi într-un mesaj în arabă pe un cont de Twitter cunoscut ca susţinător al SI.

Poliția cere populației să elibereze autostrăzile din jurul orașului. Niciun atacator nu a fost prins.

Poliția începe să vorbească despre o posibilă amenințare "teroristă" și face apel la oameni să nu mai publice pe rețelele de socializare poze sau clipuri cu atacatorii sau cu forțele de ordine.

Conform publicației Bild, Poliția participă cu toate efectivele la această operațiune și, în plus, sunt aduse și trupe speciale din Austria pentru operațiune.

Un nou atac armat pare să aibă loc într-o altă zonă a orașului. Astfel, la acest moment, ar fi vorba despre trei situații în desfășurare, deși nu există nicio confirmare oficială.

De asemenea, există și o alertă în gara din Munchen, care a fost evacuată și închisă.

Poliția a făcut un apel la populație să nu iasă în străzi și să rămână la adăpost, în condițiile în care atacatorii încă nu au fost prinși. Din surse încă necofirmate, ar fi vorba despre minim trei atacatori care sunt în libertate acum. Mijloacele de transport în comun au fost închise și șoferii de taxi au fost rugați să nu efectueze nicio cursă.

 

 

Ministerul de Interne a anunțat că trei persoane au fost ucise în urma atacului de la centrul comercial din Munchen.

Ziarul Muncher Abendzeitung şi televiziunea germană NTV avansează un bilanţ de până la 15 morţi şi respectiv zece persoane decedate în atacul armat de vineri de la centrul comercial din apropierea Stadionului Olimpic din Munchen, care potrivit poliţiei locale ar fi fost comis de mai mulţi indivizi, relatează Reuters.

Conform ziarului Muncher Abendzeitung, zeci de ambulanţe ar fi ajuns la faţa locului.
 

Poliţia din Munchen a anunţat pe contul său de Twitter că are "în acest moment o intervenţie poliţienească importantă într-un centru comercial", cerând populaţiei să nu se deplaseze "în zonă".

“Încercăm să ținem sub control această situație. Nu știm cine sunt atacatorii”, anunță purtătorul de cuvânt al Poliției din Munchen

Potrivit cotidianului Bild, un atacator a fugit în centrul comercial şi a deschis focul asupra mai multor persoane, iar apoi s-a deplasat în direcţia unei staţii de metro.

Între timp, autoritatea de transport din Munchen anunţă că a oprit circulaţia mai multor trenuri, tramvaie şi autobuze după atacul armat. De asemenea, relatează Reuters citând NTV, forţele speciale au ajuns la complexul comercial în care a avut loc atacul şi unde operaţiunea de evacuare continuă.

Mai multe echipe de intervenţie ale poliţiei germane ar fi în căutarea atacatorului, scrie ziarul Bild, care citează martori oculari

UPDATE: Un nou incident armat a avut loc, în centrul orașului, lângă un restaurant, unde o persoană a deschis focul asupra oamenilor din jur. Conform unui martor, unul dintre atacatori a ieșit din baie de la McDonald's și a început să împuște copiii în timp ce mâncau.

Atenție, imaginile sunt șocante:

Poliția a făcut apel la populație să nu iasă pe străzi și să se adăpostească în locuri sigure.

În plus, se pare că o stație de metrou din Munchen a fost evacuată de urgență.

----------------------------

UPDATE: Un reprezentant al Poliției a explicat, pentru AFP, că o persoană a fost ucisă și 10 au fost rănite, în urma atacului din centrul comercial din Munchen, dar presa germană vorbește despre până la 15 morți.

Operațiunea poliției s-ar fi încheiat, conform reprezentantului citat de AFP.

----------------------------

Focuri de armă s-au auzit în cel mai mare centru comercial din Munchen, vineri seară. Centrul comercial a fost evacuat de urgență.

Forțe impresionante ale Poliției au fost mobilizate pentru intervenție.

Pe materialele video realizate de martori se vede cum oamenii din centrul comercial fug din zonă.

Situația vine la doar câteva zile după ce un bărbat a atacat cu un topor mai mulți pasageri dintr-un tren din Germania,

21 de persoane au fost rănite în urma acestui atac, cel puţin patru fiind în stare gravă, cu răni incompatibile cu viaţa. 14 persoane au suferit atacuri de panică.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close