Antena 3 CNN Externe Atac armat la Paris: Cel puțin un polițist a fost ucis, atacatorul împușcat. Gruparea Stat Islamic revendică atacul

Atac armat la Paris: Cel puțin un polițist a fost ucis, atacatorul împușcat. Gruparea Stat Islamic revendică atacul

Atac armat la Paris: Cel puțin un polițist a fost ucis, atacatorul împușcat. Gruparea Stat Islamic revendică atacul
de M.Z.    |    20 Apr 2017   •   23:50

Un poliţist şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi joi seară în cursul unui schimb de focuri pe celebrul bulevard Champs-Elysees din Paris, agresorul fiind împuşcat, au făcut cunoscut surse concordante, cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa, transmite AFP, potrivit Agerpres.ro.

"Cu puţin înainte de orele 21.00 (19.00 GMT), o maşină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei (...), un bărbat a coborât din maşină, a deschis focul cu o armă automată asupra maşinii de poliţie, a ucis un poliţist şi a încercat să fugă căutând să ia ca ţintă alţi poliţişti", a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet. 

Statul Islamic revendică atacul armat de la Paris

"El a reuşit să rănească alţi doi şi a fost împuşcat de forţele de ordine", a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că aceşti poliţişti au fost "luaţi intenţionat ca ţintă". 

Binecunoscutul bulevard situat în centrul Parisului a fost închis circulaţiei şi importante forţe de poliţie au fost desfăşurate în cartier. Un elicopter survola zona în cursul serii. 

Prefectura de poliţie a anunţat că circumstanţele atacului urmează să fie stabilite. 

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris s-a sesizat de ancheta asupra atacului armat care a avut loc joi seară pe Champs-Elysées, a informat Parchetul. 

Hollande anunță piste teroriste

Preşedintele François Hollande a afirmat joi seară că "pistele" în legătură cu atacul care a ucis un poliţist pe bulevardul Champs-Elysées la Paris "sunt de ordin terorist", în timp ce Franţa este în stare de alertă din cauza ameninţării jihadiste, scrie AFP.

Şeful statului a promis că autorităţile vor fi de "o vigilenţă absolută" pentru alegerile prezidenţiale, al căror prim tur va fi organizat duminică.

"Un omagiu naţional va fi adus" poliţistului ucis, a precizat François Hollande.

Ministerul francez de Interne a anunţat că agresorul a fost împuşcat de forţele de ordine.

Premierul Bernard Cazeneuve s-a deplasat la Palatul Elysee pentru a i se alătura preşedintelui François Hollande şi a trece în revistă detaliile privind atacul armat. 

Schimbul de focuri a avut loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce Franţa se confruntă din 2015 cu un val de atentate jihadiste fără precedent soldate cu 238 de morţi.

UPDATE 23.22 - Potrivit primelor informații, atacul ar fi avut loc asupra unei mașini de poliție.

Presa franceză scrie că ar fi doi atacatori, iar unul dintre ei a fugit și este înarmat, celălalt fiind ”neutralizat”.

-------
Știrea inițială 22.33

Mai multe focuri de armă s-au auzit, joi seara, la Paris. 

Din primele informații, un polițist ar fi murit, iar un altul este rănit.

Incidentul a avut loc la Champs Elysees.

Întreaga zonă a fost închisă, iar poliția pariziană transmite populației să evite acea parte a orașului.

Atentatul are loc cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale. Primul tur al prezidențialelor din Franța va avea loc duminică, 23 aprilie.

Cotidianul Le Figaro anunţă că agresorul a fost "neutralizat". 

Sursa: CNN

×
Subiecte în articol: paris
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close