Antena 3 CNN Externe ”Forțe satanice” implicate în atacul jihadist dintr-o biserică din Franța

”Forțe satanice” implicate în atacul jihadist dintr-o biserică din Franța

”Forțe satanice” implicate în atacul jihadist dintr-o biserică din Franța
26 Iul 2016   •   20:52

Arhiepiscopul catolic de Alep (Siria), monseniorul Jean-Clement Jeanbart, venit în Franţa pentru a conduce un pelerinaj religios, a denunţat marţi ''forţele satanice'' după atacul jihadist comis în dimineaţa aceleiaşi zile într-o biserică din Franţa, în cursul căruia doi atacatori i-au tăiat gâtul unui preot, relatează AFP. 

''Am aflat că un preot a fost martirizat în biserica sa. Îi cer Domului să ne dea, în schimbul acestui sacrificiu, milă şi iertare. Îi cer să potolească forţele satanice care sunt pe cale să zguduie lumea, Biserica şi pe credincioşi'', a declarat prelatul Bisericii greco-catolice melkite din Siria în faţa a mii de credincioşi strânşi în Sainte-Anne d'Auray (vest). 

''Mă rog Domului ca voi să nu treceţi prin suferinţele pe care le-am îndurat noi'', le-a spus el, referindu-se la situaţia din ţara sa, sfâşiată de război de cinci ani, şi lansând un apel vibrant pentru susţinerea creştinilor din Orient în scopul de a evita ''exodul'' lor. 

Marţi, doi atacatori i-au tăiat gâtul unui preot în Biserica din Saint-Etienne du Rouvray, în nord-vestul Franţei, în timp ce el oficia slujba în prezenţa câtorva credincioşi, dintre care unul a fost grav rănit. Atacatorii au fost împuşcaţi în cursul intervenţiei poliţiei. Organizaţia Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat jihadisti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close