Antena 3 CNN Externe Fostul ministru de Finanțe al Greciei Yanis Varoufakis, acuzat de înaltă trădare

Fostul ministru de Finanțe al Greciei Yanis Varoufakis, acuzat de înaltă trădare

Fostul ministru de Finanțe al Greciei Yanis Varoufakis, acuzat de înaltă trădare
28 Iul 2015   •   22:27

Curtea Suprema de Justitie a Greciei a trimis marti Parlamentului de la Atena o plangere formulata impotriva fostului ministru de Finante Yanis Varoufakis de liderul unui partid neparlamentar, care considera ca fostul titular al Finantelor ar putea fi acuzat de "inalta tradare" pentru modul in care a procedat in timpul negocierilor cu creditorii internationali, scrie ziare.com.

Drept urmare, Legislativul grec va trebui sa evalueze daca Varoufakis - in prezent deputat - a actionat in limitele atributiilor sale, iar daca se va considera ca exista motive suficiente pentru a-l investiga, atunci se va pune problema ridicarii imunitatii sale parlamentare, transmite agentia EFE.

Plangerea a fost formulata - inaintea revelatiilor despre un plan B intocmit de Varoufakis pentru revenirea la drahma - de un avocat, in acelasi timp primar al unui mic oras de coasta si liderul unui partid nereprezentat in Parlament. In opinia sa, Varoufakis nu ar fi respectat mandatul pe care i l-a acordat poporul la alegeri, respectiv negocierea unui acord care sa scoata tara din recesiune.

The findings add to the previous total of 350,000 in 2013.

Taxpayers’ Alliance Chief Executive Jonathan Isaby said of the figures: “Some of these ‘visits’ are no doubt the product of pop-ups beyond anybody’s control, but the number is absolutely staggering.

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close