Antena 3 CNN Externe Francois Hollande câştigă alegerile prezidenţiale cu peste 52%. Sarkozy și-a recunoscut înfrângerea

Francois Hollande câştigă alegerile prezidenţiale cu peste 52%. Sarkozy și-a recunoscut înfrângerea

Francois Hollande câştigă alegerile prezidenţiale cu peste 52%. Sarkozy și-a recunoscut înfrângerea
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
06 Mai 2012   •   21:00
Update 22:00 - "Franţa are un nou preşedinte al republicii, este o alegere democratică, republicană. Francois Hollande este noul preşedinte al Franţei şi trebuie respectat", a declarat Sarkozy susţinătorilor săi la Paris.

Update 21:15 - Nicolas Sarkozy a recunoscut înfrângerea în scrutinul prezidenţial, spunându-le liderilor partidului UMP că trebuie să fie uniţi şi să câştige alegerile parlamentare din iunie. "Nu vă divizaţi, rămâneţi uniţi. Trebuie să câştigăm lupta legislativelor. Poate fi câştigată. Scorul de astăzi este onorabil. Nu voi conduce viitoarea campanie", le-a spus Sarkozy liderilor Uniunii pentru o Mişcare Populară.

Update 20:00 -
Francois Hollande a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa, obţinând, conform sondajelor de tip exit-poll, între 52% şi 53,3% din voturi.

Conform institutelor CSA, TNS Sofres şi Ipsos, François Hollande a obţinut 52% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 48%.
   
Institutul Harris Interactive prezintă estimări cuprinse între 52,7 şi 53,3% pentru candidatul socialist.
   
"Este o mare fericire", a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Socialist, Benoit Hamon.

De asemenea, echipa de campanie a lui Nicolas Sarkozy a anulat reuniunea care urma să aibă loc în Piaţa Concorde din Paris în cazul victoriei actualului preşedinte, relateazã site-ul publicaţiei belgiene Le Soir.

Update 18:50
- Rezultatele preliminare ale sondajelor efectuate la ieşirea de la urne arată că socialistul Francois Hollande tinde să conducă, cu 52,5 - 53 la sută, în scrutinul prezidenţial, informează site-ul postului belgian RTBF.
   
Procesul de vot nu s-a încheiat, iar rezultatele sondajelor de tip exit-poll sunt deocamdată preliminare.
   
La ora 17.00 (18.00, ora României), rata participării la vot era de 71,96 %, mai mare decât în primul tur (70,59%)
   
Încrezător în victorie, candidatul socialist a declarat că, dacă va câştiga, va discuta în cursul serii, la telefon, cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
   
Francois Hollande îl devansează pe Nicolas Sarkozy în majoritatea Departamentelor franceze de peste mări, conform rezultatelor parţiale anunţate duminică şi citate de site-ul postului belgian RTBF.
   
La Saint-Pierre şi Miquelon, François Hollande a obţinut 65% din voturi, iar Nicolas Sarkozy 35%. În Martinica, candidatul socialist a primit 68,5% din voturi, iar Sarkozy 31,5%. În Guadalupe, François Hollande conduce cu 72%, iar în Guyana franceză cu 62%. La Saint-Martin, Hollande are 51,5%, iar Nicolas Sarkozy este pe primul loc doar în insula Saint-Barthélémy, cu 83%.
   
Hollande a câştigat şi la Montreal (57,74%), Toronto (51%), în Peru (55%), în Argentina (51,7%), în Columbia (58,82%) şi în Honduras (56%). Sarkozy a câştigat în Mexic, Brazilia, Costa Rica şi Chile.

Update 13:00 - Rata de participare în scrutinul prezidenţial din Franţa era de 30,66 la sută la ora 12.00 (13.00, ora României), comparativ cu 28,29 la sută la aceeaşi oră, în primul tur, anunţă Ministerul francez de Interne, citat de AFP.
   
Scrutinul a început la ora 8.00 (9.00, ora României) şi se va încheia în marile oraşe la ora 20.00 (21.00, ora României), când vor fi difuzate şi rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

-----------------------------

Secţiile de votare s-au deschis, duminică dimineaţă, pentru turul doi al scrutinului prezidenţial din Franţa, informează AFP.
   
Cetăţenii francezi sunt chemaţi la urne pentru a alege între socialistul Francois Hollande şi preşedintele actual, Nicolas Sarkozy.
   
Conform sondajelor de opinie, Francois Hollande, care a câştigat turul întâi, este creditat cu 52%, în timp ce Nicolas Sarkozy este cotat cu 48% din intenţiile de vot.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close