Antena 3 CNN Externe Franţa. 13 români au fost reţinuţi de poliţie la locul de muncă

Franţa. 13 români au fost reţinuţi de poliţie la locul de muncă

Franţa. 13 români au fost reţinuţi de poliţie la locul de muncă
Sursa foto: romani
03 Mar 2010   •   08:55

13 români, angajaţi ai abatorului Cooperl din regiunea franceză Lamballe, au fost reţinuţi joi, de poliţie la locul de muncă. Potrivit directorului general al firmei angajatoare citat de Le Telegramme, românii au fost audiaţi de poliţie şi de direcţia muncii.

Marie-Jeanne Meunier, reprezentantă a sindicatului CFDT, blamează acţiunea autorităţilor. "Ceilalţi salariaţi au fost şocaţi. Românii îşi făceau munca, unii de şase luni. Nu vorbesc franceză sau engleză, dar au un interpret. Unii s-au întors acasă după ce au fost audiaţi la Rennes. Alţii au vrut să vină la muncă luni, dar nu au fost primiţi. Nu este normal să joci ping-pong cu oamenii!" a declarat aceasta.

Directorul general ai firmei la care lucrau românii susţine că nu cunoaşte motivele acţiunii poliţiştilor. "Nu ştim ce i se reproşează acestei companii. Noi suntem în regulă. O anchetă este în curs şi aşteptăm rezultatele. Dacă se va dovedi că sunt nereguli cu această firmă, vom suporta toate consecinţele", a declarat Emmanuel Commault.

În urmă cu două săptămâni, un alt scandal referitor la discriminarea românilor a avut loc în Franţa, după apariţia în trenurile franceze a unui afiş care sugera că românii sunt hoţi de bagaje. Autorităţile franceze au declarat că vina aparţine unui angajat al SNCF care a utilizat "o expresie nefericită".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romani Franta Politie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close