Antena 3 CNN Externe Franţa a elaborat un plan naţional de protecţie şi luptă împotriva Ebola. "Trebuie să ne pregătim pentru toate scenariile"

Franţa a elaborat un plan naţional de protecţie şi luptă împotriva Ebola. "Trebuie să ne pregătim pentru toate scenariile"

Franţa a elaborat un plan naţional de protecţie şi luptă împotriva Ebola. "Trebuie să ne pregătim pentru toate scenariile"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    24 Noi 2014   •   16:54

Franţa a elaborat un plan naţional de protecţie şi luptă contra epidemiei de Ebola pentru a contracara apariţia de cazuri de febră hemoragică pe teritoriul său, relatează AFP.

Acest document elaborat de Secretariatul general pentru apărare şi securitate naţională (SGDSN) la cererea preşedintelui republicii şi a premierului se adresează prefecţilor şi directorilor agenţiilor regionale de sănătate.

"Trebuie să ne pregătim pentru toate scenariile, rămânând cât mai aproape de realitatea privind epidemia", a subliniat luni Louis Gautier, secretar general al apărării şi securităţii naţionale care a făcut public acest plan.

Epidemia de Ebola în Guineea se "stabilizează"

Potrivit Secretariatului general pentru apărare şi securitate naţională, planul defineşte o strategie generală de prevenire şi luptă împotriva Ebola. Este vorba de un instrument de ajutor în luarea de decizii pentru responsabilii guvernamentali, reprezentanţii statului la nivel teritorial şi în străinătate.

OMS: Ebola se răspândește intens în Sierra Leone

Franţa are relaţii strânse cu Guineea şi Mali, două foste colonii franceze afectate de virus. Actuala epidemie de Ebola a cauzat cel puţin 5.459 de morţi dintre 15.351 de cazuri înregistrate, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

×
Subiecte în articol: Franta Ebola epidemie de ebola
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close