Antena 3 CNN Externe Franţa. Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1, anchetată de o comisie parlamentară

Franţa. Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1, anchetată de o comisie parlamentară

Franţa. Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1, anchetată de o comisie parlamentară
Sursa foto: vaccin
25 Feb 2010   •   10:32

Adunarea Naţională din Franţa a aprobat, miercuri, începerea unei anchete parlamentare privind campania de vaccinare împotriva gripei A/H1N1, informează AFP.

Singurele partide care s-au opus înfiinţării unei comisii de anchetă sunt partidul de dreapta UMP al preşedintelui Nicolas Sarkozy şi Partidul Socialist. Solicitarea de începere a anchetei a fost, însă, adoptată întrucât pentru respingerea unei astfel de cereri ar fi fost nevoie ca trei cincimi dintre deputaţi să voteze împotrivă.

"Nu vorbim de acuzaţii, ci de o anchetă?, a declarat deputatul Jean-Luc Preel. "Trebuie să cunoaştem raţiunile acestui non-succes al campaniei de vaccinare pentru a putea face faţă unor noi eventuale pandemii", a adăugat oficialul.

La începutul verii trecute, Guvernul francez a demarat o campanie de achiziţionare a 94 de milioane de doze de vaccinuri împotriva gripei noi. Numai 5,6 milioane de francezi au acceptat să se vaccineze.

Campania de vaccinare a fost aspru criticată din cauza cheltuielilor exagerate (mai mult de 800 de milioane de dolari), dar şi a faptului că în procesul de vaccinare nu au fost implicaţi şi medicii de familie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vaccin ancheta gripa Franta
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close