Antena 3 CNN Externe Franţa dă indicaţii Rusiei în privinţa atacurilor din Siria

Franţa dă indicaţii Rusiei în privinţa atacurilor din Siria

Franţa dă indicaţii Rusiei în privinţa atacurilor din Siria
04 Oct 2015   •   10:19

Rusia "nu trebuie să greșească țintele" în Siria lovind alte organizații decât Statul Islamic (SI), a lansat un apel duminică premierul francez, Manuel Valls, reamintind totodată necesitatea de a-i ocroti pe civili, transmite Agerpres.

"Președintele țării a reamintit foarte clar cu ocazia întâlnirii sale cu Vladimir Putin, vineri, la Paris: nu trebuie să se greșească țintele", a declarat presei șeful guvernului francez în marja vizitei sale în Japonia, referindu-se la chestiunea bombardamentelor ruse și la strategia Moscovei în Siria.

"Trebuie lovite țintele corecte, și în acest caz (organizația Statul Islamic) Daech. Dacă Daech este dușmanul care atacă societatea noastră, și este adevărat pentru Franța, poate fi adevărat și pentru Rusia, deci Daech trebuie lovită. Este ce face Franța și îi invităm pe toți să nu greșească în privința țintelor", a insistat prim-ministrul.

"A doua condiție este că nu putem ataca civilii. Știți foarte bine că regimul Bashar (Al-Assad, președintele sirian) continuă să utilizeze butoaie cu benzină, arme chimice contra civililor, iar asta este intolerabil", a continuat Manuel Valls, reamintind de asemenea "a treia condiție", și anume o tranziție politică fără Bashar Al-Assad.

Rusia a reafirmat sâmbătă că țintește gruparea Statul Islamic în Siria, anunțând 60 de lovituri în trei zile, dar Statele Unite au reiterat criticile față de Moscova, care caută prioritar să apere regimul de la Damasc.

Potrivit serviciilor britanice de informații, numai 5% din loviturile Rusiei în Siria au vizat SI, majoritatea raidurilor "omorând civili" și vizând opoziția moderată.

×
Subiecte în articol: Franta Rusia Siria razboi siria manuel valls
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close