Antena 3 CNN Externe Franţa doreşte amânarea aderării României în spaţiul Schengen

Franţa doreşte amânarea aderării României în spaţiul Schengen

Franţa doreşte amânarea aderării României în spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Noi 2010   •   20:26

Franţa vrea amânarea aderării României în spaţiul Schengen. Secretarul de stat francez Pierre Lellouche, a declarat că subiectul trebuie luat în discuţie abia în vara anului viitor, informează AFP. Termenul luat in calcul initial era martie 2011.

"Trebuie să fim vigilenţi cu privire la extinderea la România şi Bulgaria care speră să adere la spaţiul Schengen în martie", a explicat Lellouche în faţa Comisiei pentru Afaceri Europene din Adunarea Naţională.

Secretarul de stat a evocat ca motive pentru această amânare lupta împotriva corupţiei şi "supravegherea reală şi eficientă a frontierelor exterioare UE".

Lellouche a mai vorbit şi despre  "creşterea observată a fluxului de imigranţi ilegali prin Turcia către frontierele bulgare şi române".

"Frontiera româno-moldovenească este în continuare controlată deficitar din cauza acordării cetăţeniei române moldovenilor, a găurii neagre reprezentate de teritoriul transnistrean separatist şi a nivelului de corupţie din Ucraina vecină", a adăugat acesta.

"Aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi o decizie politică a Consiliului, luată în unanimitate", a concluzionat secretarul de stat francez.

Franţa a fost criticată dur în această vară în Europa pentru expulzarea romilor către România şi Bulgaria. Cu toate acestea, Lellouche a deplâns incapacitatea Guvernului român de a lua măsuri eficiente pentru integrarea acestei comunităţi.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close