Antena 3 CNN Externe BREXIT. Franța a anunțat că primește cu brațele deschise companiile care pleacă din Londra

BREXIT. Franța a anunțat că primește cu brațele deschise companiile care pleacă din Londra

BREXIT. Franța a anunțat că primește cu brațele deschise companiile care pleacă din Londra
02 Iul 2016   •   15:15

Franța încearcă să facă Parisul un centru mai atractiv pentru afaceri, pentru a rivaliza cu Londra, după ce Marea Britanie a votat să iasă din Uniunea Europeană, a anunțat premierul francez Manual Valls, sâmbătă, conform Reuters.

“Știm că diverse companii cu sediul central la Londra vor să plece în Dublin, Amsterdam, Frankfurt sau Paris. Noi lucrăm să aducem o serie de măsuri care să întărească atractivitatea Parisului”, a explicat Valls.

Mai multe bănci și companii din Londra, care au circa două milioane de angajați, au dat semnale că vor să își mute operațiunile de la sediile centrale în alte țări din Uniunea Europeană.

Președintele Franței, Francois Hollande, a subliniat nevoia unor măsuri care să transforme Parisul într-o capitală mai atractivă pentru afaceri.

Printre primele companii care a decis să se mute și a anunțat public acest demers este și compania aeriană low-cost EasyJet, care va demara un plan de înfiinţare a unui nou sediu într-un stat membru al Uniunii Europene, pentru a evita efectele deciziei Marii Britanii de ieşire din comunitatea europeană, informează cotidianul The Telegraph.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close