Antena 3 CNN Externe Franţa nu renunţă la expulzarea romilor, în ciuda presiunilor din partea PE (VIDEO)

Franţa nu renunţă la expulzarea romilor, în ciuda presiunilor din partea PE (VIDEO)

Franţa nu renunţă la expulzarea romilor, în ciuda presiunilor din partea PE (VIDEO)
Sursa foto: Foto: drcwww.uvt.nl
10 Sep 2010   •   09:53

Franţa nu renunţă la operaţiunea de repatriere a romilor, în ciuda presiunilor tot mai mari din partea Parlamentului European, care a cerut Parisului să oprească expulzarea romilor. Nu este normal ca oricine să se poată instala oriunde pe cheltuiala ţării gazdă. Aşa au reacţionat oficialii francezi, prezenţi la Bucureşti pentru discuţii cu autorităţile române.

Parlamentul European a adoptat rezoluţia care cere Franţei şi altor state ale Uniunii Europene să suspende imediat expulzările romilor. Legislativul comunitar a subliniat că expulzările în masă încalcă reglementările europene, fiind discriminatorii din punctul de vedere al apartenenţei etnice.

A fost aprobat şi un amendament care specifică faptul că situaţia romilor nu trebuie să afecteze aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Cu toate acestea, decizia nu au caracter obligatoriu şi nu pot obliga Parisul să oprească expulzările.

Imediat, au apărut şi reacţiile. Oficialii francezi prezenţi la Bucureşti pentru a discuta despre integrarea romilor au respins acuzaţiile instituţiei comunitare.

"Franţa a aplicat conştiincios dreptul comunitar, Franţa a aplicat conştiincios legea franceză. Eu mă opun oricărei persoane care lasă să se înţeleagă că Franţa nu a respectat dreptul comunitar sau propria legislaţie", susţine ministrul francez pentru imigraţie, Eric Besson.

"Dacă suntem atenţi la ceea ce spun aceşti parlamentari, directiva din 2004 nu are obiect. Aşadar, începând de atunci, oricine, indiferent care este situaţia sa legală, se poate instala oriunde, pe cheltuiala ţării gazdă", a spus secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche.

Oficialii români spun că Guvernul are în vedere un plan de măsuri pentru incluziunea socială a romilor, bazat pe fonduri europene. Autorităţile de la Bucureşti au promis şi că vor suplimenta numărul poliţiştilor români trimişi în Franţa pentru a reduce din numărul infracţiunilor comise de cetăţenii români.

Antena 3




×
Subiecte în articol: Franta expulzare romi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close