Antena 3 CNN Externe Franţa va interzice burka în clădirile publice

Franţa va interzice burka în clădirile publice

Franţa va interzice burka în clădirile publice
Sursa foto: burka
17 Dec 2009   •   12:47

Franţa va continua cu scoaterea în afara legii a ţinutelor burka în unele clădiri publice, dar nu va interzice total aceste veştminte, a arătat preşedintele francez Nicolas Sarkozy
O anchetă parlamentară este cel mai probabil să dea un verdict contra vălului islamic pe baza egalităţii sexuale şi a legilor privind siguranţa publică, scrie presa făcând referire la surse parlamentare.
Cu toate acestea o interzicere totală a burka sau niqab este îndoielnică de teamă că ar încălca dreptul la libertate religioasă şi ar putea fi atacată legal.
Jean-Francois Cope, lider parlamentar al Partidului UMP al lui Sarkozy arăta că ?mascarea permanentă a feţei în spaţii publice nu este o expresie a libertăţii individuale. Este o renegare a sinelui, a altora, o negare a vieţii sociale.?
El a admis totuşi că o interzicere totală ar întâlni câteva obstacole legale. Se va încerca interzicerea acestor haine specificie în clădiri publice, precum primării sau poliţie, unde se pot cita motive de siguranţă.
Burka este acoperirea integrală a corpului, inlusiv a ochilor, iar niqab lasă o nişă la ochi.
Sarkozy le califica ca o închisoare pentru femei şi arăta că aceste haine nu sunt binevenite în Franţa. Iar ministrul imigraţiei Eric Besson le-a descris ca pe un afront la identitatea naţională.
În timp ce grupurile pentru drepturile omului şi parlamentarii de stânga apreciau cu sunt 'sicrie ambulante'. Franţa, unde trăiesc cinci milioane de musulmani, cea mai mare populaţie din Europa,a interzis anterior studenţilor şi angajaţilor să poarte voaluri sau ale semne religioase la şcoală.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close