Antena 3 CNN Externe Franţa. Zeci de fermieri au protestat lângă palatul Elysee faţă de declinul agriculturii

Franţa. Zeci de fermieri au protestat lângă palatul Elysee faţă de declinul agriculturii

Franţa. Zeci de fermieri au protestat lângă palatul Elysee faţă de declinul agriculturii
17 Dec 2009   •   22:44

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a avut parte de o dimineaţă grea după ce zeci de fermieri s-au adunat, în semn de protest în faţa palatului Elysee. Oamenii, nemulţumiţi de declinul agriculturii franceze au folosit baloţi de paie cu care au blocat intrarea în palatul prezidenţial. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru îndepărtarea manifestanţilor.

Poliţia franceză a făcut eforturi dispertate pentru a împiedica fermierii să ajungă în faţa palatului Elysee. Oamenii sunt nemulţumiţi de lipsa subvenţiilor pentru agricultură. Fermierii spun că dacă nu se vor lua măsuri imediate, nu vor mai putea rezista nici până în 2010.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a alunga manifestanţii de la intrarea în palatul prezidenţial. Mai mulţi poliţişti au fost doborâţi în urma confruntărilor.

Fermierii protestează faţă de proasta administrare a banilor pentru agricultură în condiţiile în care Franţa beneficiează de subvenţii de 10 miliarde de euro anual, cele mai mari din Uniunea Europeană. Peste 500 de mii de fermieri există în Franţa, considerată cea mai mare putere agricolă din Europa.

Antena 3




×
Subiecte în articol: protest fermieri Franta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close