Antena 3 CNN Externe Gafă de proporții făcută de Donald Trump. A invitat la Casa Albă un ”dușman declarat” al președintelui Obama

Gafă de proporții făcută de Donald Trump. A invitat la Casa Albă un ”dușman declarat” al președintelui Obama

Gafă de proporții făcută de Donald Trump. A invitat la Casa Albă un ”dușman declarat” al președintelui Obama
Sursa foto: Foto: Donald Trump/Facebook
03 Dec 2016   •   17:56

Președintele ales al Statelor Unite Donald Trump și președintele filipinez Rodrigo Duterte au avut o discuție telefonică "extrem de animată", în cursul căreia viitorul lider de la Casa Albă i-a adresat controversatului lider de la Manila invitația de a face o vizită la Washington, transmite Reuters.

Discuția are loc pe fondul unei perioade dificile în relația dintre cele două țări. După ce a devenit, în urmă cu cinci luni, președintele statului Filipine, unul dintre aliații asiatici ai SUA, Rodrigo Duterte a adoptat o retorică extrem de agresivă la adresa Washington-ului și a președintelui Barack Obama.

A lansat, în schimb, semne de deschidere către rivalul chinez și a indicat că este interesat de o nouă alianță cu Rusia.

Convorbirea dintre Trump și Duterte a durat mai bine de șapte minute, a anunțat Christopher Go, consilier special al președintelui filipinez, într-un scurt mesaj adresat presei. Echipa lui Donald Trump nu a avut încă o reacție.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte l-a insultat pe Barack Obama numindu-l "fiu de târfă", într-o declarație publică: "Cine crede el ca sunt? O marioneta in mana americanilor? Sunt un preşedinte al unui stat suveran şi am încetat de mult timp să fim o colonie, nu am alt stăpân în afara poporului filipinez. Fiu de târfă, am să te înjur!".

Presedintele filipinez Rodrigo Duterte l-a insultat luni pe presedintele SUA Barack Obama, numindu-l "fiu de tarfa". - See more at: http://www.stirilekanald.ro/barack-obama-a-fost-jignit-de-catre-un-alt-presedinte--fiu-de-tarfa--am-sa-te-injur_68503.html#sthash.250eG7zr.dpuf

×
Subiecte în articol: Donald Trump Barack Obama
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close