Antena 3 CNN Externe Germania. 50.000 de oameni au manifestat împotriva depozitării de deşeuri radioactive

Germania. 50.000 de oameni au manifestat împotriva depozitării de deşeuri radioactive

Germania. 50.000 de oameni au manifestat împotriva depozitării de deşeuri radioactive
Sursa foto: Foto: toxiccoast.com
06 Noi 2010   •   21:31

Poliţia germană a recurs la lovituri de bastoane pentru a-i dispersa pe manifestanţii care încercau să blocheze calea ferată în apropiere de Dannenberg, pentru a împiedica sosirea unui tren care transportă deşeuri radioactive provenite din Franţa, relatează AFP.

"Un grup de 150 de persoane a încercat să îndepărteze balastul de pe calea ferată. Câţiva dintre ei au aruncat pietre şi petarde către poliţişti, care au răspuns cu lovituri de baston şi spray-uri cu gaze iritante", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Lunebourg.

Incidentele au avut loc sâmbătă după-amiază, ulterior poliţia precizând că "situaţia este calmă".

Câteva zeci de mii de persoane - 50.000, potrivit organizatorilor, 20.000, conform poliţiei - au manifestat sâmbătă la Dannenberg, în apropierea depozitului de deşeuri radioactive Gorleben, protestând faţă de sosirea unui tren încărcat cu deşeuri provenite din Franţa.

Plecat din Normandia vineri, trenul a ajuns la graniţa franco-germană sâmbătă după-amiază. Imediat după trecerea graniţei, garnitura s-a oprit pentru o "pauză tehnică" în gara din Kehl şi a repornit către Karlsruhe în jurul orei locale 18.00.
   

×
Subiecte în articol: Germania deseuri protest Franta Politie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close