Antena 3 CNN Externe Germania avertizează: Criza din Ucraina riscă să scape de sub control

Germania avertizează: Criza din Ucraina riscă să scape de sub control

Germania avertizează: Criza din Ucraina riscă să scape de sub control
29 Aug 2014   •   20:08

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a avertizat vineri că situația din Ucraina riscă să scape de sub control în cazul ''unei confruntări imediate'' între trupe ruse și ucrainene, relatează Agerpres.

'Trebuie să se știe că situația, care este deja periculoasă în estul Ucrainei, a atins o nouă dimensiune'', a declarat ministrul german în deschiderea unei reuniuni la Milano cu omologii săi din Uniunea Europeană.

Participanții la reuniune discută despre ce poziție poate avea UE față de agravarea situației din cauza trimiterii de trupe regulate ruse în Ucraina.

''Încălcările frontierei, pe care noi le observăm, fac să ne temem că situația ar putea scăpa de sub control. De aceea, trebuie să se pună capăt acestui fapt, dacă se dorește împiedicarea unei confruntări militare imediate între forțele ruse și cele ucrainene'', a adăugat ministrul.

Șeful diplomației germane i-a cerut Rusiei să lase ''să prevaleze rațiunea'' și ''să joace cu cărțile pe masă'', negociind cu Kievul o reglementare politică până nu va fi prea târziu.

×
Subiecte în articol: Germania Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close