Antena 3 CNN Externe Germania începe să deporteze imigranţi din ţările balcanice

Germania începe să deporteze imigranţi din ţările balcanice

Germania începe să deporteze imigranţi din ţările balcanice
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
25 Noi 2015   •   13:53

Germania va începe să deporteze, în cursul acestei săptămâni, imigranţii care provin din ţările balcanice ale căror solicitări de azil nu au fost aprobate, potrivit unor surse din Guvernul german, citate de agenţia de presă Reuters.
   
Surse din Guvernul german au precizat că Germania a ajuns la un acord cu Albania, Kosovo şi Muntenegru pentru a permite repatrierea solicitanţilor de azil ale căror documente de identificare au expirat sau au fost distruse. Mulţi dintre solicitanţii de azil îşi distrug paşapoartele după ce ajung în ţara de destinaţie finală, motiv pentru care Germania nu a putut să deporteze decât 30% dintre imigranţii ale căror cereri de azil au fost refuzate.
   
În septembrie, Germania a declarat Albania, Kosovo şi Muntenegru ţări "sigure", ceea ce înseamnă că rezidenţii acestor state, precum şi cei din Macedonia, Serbia şi Bosnia, vor fi, în mod automat, neeligibili pentru statutul de azilant.
   
Autorităţile germane au identificat aproximativ 150.000 de solicitanţi din regiune pe care urmează să-i deporteze, în condiţiile în care Albania, Kosovo şi Muntenegru au convenit să recunoască procedura de identificare a Germaniei şi documentul pentru deplasare termporară între ţări.
   
Guvernul german intenţionează să deporteze şi solicitanţi din Pakistan şi din câteva ţări africane în baza acestui document.
   
Deciziile de deportare au fost luate în condiţiile în care cancelarul german, Angela Merkel, se confruntă cu presiuni din partea conservatorilor din cauză că a permis ca pe teritoriul german să intre sute de mii de solicitanţi de azil, mulţi dintre ei fiind refugiaţi din Siria şi Irak.
   
Pentru a reduce criza imigranţilor, Guvernul german a anunţat, în repetate rânduri, că intenţionează să grăbească procesul de analizare a cererilor de azil şi deportarea solicitanţilor care nu au fost acceptaţi.
 

×
Subiecte în articol: Germania imigranti criza imigranţilor
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close