Antena 3 CNN Externe Germania nu poate confirma că atacul de la Munchen este un act terorist

Germania nu poate confirma că atacul de la Munchen este un act terorist

Germania nu poate confirma că atacul de la Munchen este un act terorist
23 Iul 2016   •   00:44

Germania nu poate confirma că atacul armat comis vineri la Munchen, soldat cu cel puţin nouă morţi, a fost un act de terorism, a afirmat şeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel, citat de Reuters. 

Poliţia din Munchen a informat că nouă persoane şi-au pierdut viaţa în atac, un corp fiind găsit în apropierea centrului comercial unde a avut loc tragedia. Forţele de ordine caută să stabilească dacă acest corp este al unuia dintre atacatori. 

"Nu putem exclude că atacul este legat de terorism, după cum nici nu putem confirma, dar efectuăm investigaţii în această direcţie", a spus Peter Altmaier la televiziunea germană. 

El a adăugat că sâmbătă va avea loc la Berlin o reuniune a consiliului federal de securitate, după evenimentele de la Munchen..

"Miniştrii în cauză sunt în drum spre Berlin şi vom analiza situaţia în cadrul consiliului federal de securitate", a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert. 

Potrivit DPA, din consiliu fac parte Angela Merkel, Peter Altmaier, ministrul apărării, Ursula von der Leyen, vicecancelarul Sigmar Gabriel, miniştrii de externe, Frank-Walter Steinmeier, al justiţiei, Heiko Maas, finanţelor, Wolfgang Schaeuble, şi dezvoltării, Gerd Mueller.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Germania munchen
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close