Antena 3 CNN Externe Grecii din străinătate revin în ţară pentru a vota. Vor să aibă un cuvânt de spus la referendum

Grecii din străinătate revin în ţară pentru a vota. Vor să aibă un cuvânt de spus la referendum

Grecii din străinătate revin în ţară pentru a vota. Vor să aibă un cuvânt de spus la referendum
de S.T.    |    03 Iul 2015   •   19:59

Extrem de numeroasa diasporă elenă le oferă sfaturi prietenilor și rudelor din țară despre cum să voteze la referendumul de duminică, iar unii sunt atât de implicați, încât și-au cumpărat bilete de avion scumpe pentru a se întoarce acasă și a-și putea exprima opțiunea, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
O companie aeriană a introdus zboruri suplimentare, iar prețurile biletelor au crescut pentru expatriații care vor să aibă un cuvânt de spus la referendumul la care grecii vor fi întrebați dacă sunt sau nu de acord cu propunerile creditorilor internaționali, o decizie de care ar putea depinde viitorul Greciei în zona euro.

Costurile piperate ale unui drum din America în Grecia i-ar putea descuraja însă pe unii, în contextul în care un bilet dus-întors de ultim moment New York-Atena poate ajunge la 1.400 de dolari, iar din alte zone - la 5.000 de dolari.

Grecia urmează să organizeze duminică un referendum privind acordul cu creditorii internaționali, un scrutin care ar putea decide viitorul său în cadrul zonei euro după ce nu a putut achita o rată de împrumut către Fondul Monetar Internațional (FMI) în valoare de 1,6 miliarde de dolari până la 30 iunie.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close