Antena 3 CNN Externe Guvernatorul adjunct al Băncii Centrale a Rusiei, ”naș” al mafiei

Guvernatorul adjunct al Băncii Centrale a Rusiei, ”naș” al mafiei

Guvernatorul adjunct al Băncii Centrale a Rusiei, ”naș” al mafiei
10 Aug 2016   •   08:30

Guvernatorul adjunct al Băncii Centrale a Rusiei, Aleksandr Porfirievici Torşin, ar conduce o reţea de spălare a banilor în Spania, se afirmă într-un raport confidenţial al poliţiei spaniole, citat de Bloomberg şi preluat de site-ul online Atlantico.fr 

În timp ce era vicepreşedinte al Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Torşin ar fi condus un sistem de spălare a banilor prin bănci şi tranzacţii imobiliare în Spania. Această reţea ar fi în serviciul unei mafii ruseşti, susţine Garda Civilă spaniolă în raportul ei. 

Documentul rezumă o anchetă de trei ani, încheiată în 2013. Torşin ar fi lucrat împreună cu Aleksandr Romanov, condamnat de justiţia spaniolă pentru spălare de bani în luna mai a acestui an şi care ar fi fost conducătorul filialei spaniole a uneia dintre principalele mafii ruseşti, Taganskaia. 

'În cadrul structurii ierarhice a organizaţiei, se ştie că politicianul rus Aleksandr Porfirievici Torşin este superiorul lui Romanov, care îl numeşte ?naş' şi ?patron'', menţionează raportul, bazat parţial pe interceptări ale unor convorbiri telefonice între Torşin şi Romanov în 2012 şi 2013, precum şi pe documente confiscate în cursul percheziţiei efectuate la o vilă a lui Romanov pe insula Mallorca. 

Torşin neagă aceste alegaţii şi orice activitate ilegală. Legăturile sale cu Romanov - fost coleg al său la Banca Centrală a Rusiei la începutul anilor 1990 - sunt pur sociale, a declarat el pentru Bloomberg, care citează o sursă plasată la nivel superior în poliţia spaniolă. 

Sursa respectivă mai afirmă că o plângere împotriva lui Torşin nu ar servi la nimic pentru că Rusia nu cooperează la anchetele în care sunt implicate persoane sus-puse în ţară.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia banca centrala nas mafia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close