Antena 3 CNN Externe Guvernul britanic a aprobat acordul privind Brexit

Guvernul britanic a aprobat acordul privind Brexit

Guvernul britanic a aprobat acordul privind Brexit
14 Noi 2018   •   21:37

Guvernul britanic şi-a dat acordul pentru proiectul de acord asupra Brexitului încheiat marţi cu Uniunea Europeană, a anunţat miercuri premierul Theresa May la finalul unei reuniuni de cinci ore a cabinetului său, transmit AFP şi Reuters. 

"Decizia colectivă a cabinetului este că guvernul trebuie să aprobe proiectul de acord", a declarat Theresa May într-o scurtă declaraţie în faţa reşedinţei din 10 Downing Street. 

"Este un pas decisiv care ne va permite să avansăm şi să finalizăm acordul", a adăugat ea. 

"Opţiunile pe care le aveam erau dificile, în special în ce priveşte Irlanda de Nord", a subliniat prim-ministrul, după care a adăugat: "Cred că proiectul de acord privind ieşirea (din UE) este cel mai bun posibil". 

Acesta va permite Regatului Unit să reia controlul "asupra banilor noştri, legilor noastre şi frontierelor noastre, va pune capăt libertăţii de mişcare, va proteja locurile de muncă, securitatea şi uniunea noastră", a ţinut să sublinieze Theresa May. 

"Ştiu că ne aşteaptă zile dificile şi că acordul va fi examinat amănunţit", a mai spus prim-ministrul care trebuie să convingă parlamentul britanic să voteze proiectul de acord. 

Partidul său conservator este însă foarte divizat în această problemă, între adepţii unui Brexit fără concesii şi eurofilii care preferă să rămână în UE.

×
Subiecte în articol: Brexit acord
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close