Antena 3 CNN Externe Situație alarmantă! Hărțuirea femeilor a devenit normă în Europa

Situație alarmantă! Hărțuirea femeilor a devenit normă în Europa

Situație alarmantă! Hărțuirea femeilor a devenit normă în Europa
Sursa foto: Foto: freeimages.com
de S.T.    |    04 Feb 2016   •   12:03

Hărțuirea sexuală a femeilor este o problemă la nivel european care trebuia rezolvată cu mult timp înainte de agresiunile comise de un grup de imigranți în noaptea de Anul Nou la Koln, potrivit unor eurodeputați, relatează Express.co.uk.

Eurodeputați din toate grupurile parlamentare au condamnat agresiunile de la 31 decembrie, dar au atras atenția că hărțuirea femeilor a devenit normă în Europa. Într-o dezbatere care a avut loc miercuri în plenul Parlamentului European la Strasbourg, ei au cerut de asemenea o directivă europeană pentru combaterea violenței împotriva femeilor.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a spus că depinde de fiecare stat membru să își asume responsabilitatea pentru a-i inculpa pe cei care au comis violențe împotriva femeilor, adaugă sursa citată.

Un număr total de 497 de femei au depus plângeri privind 766 de acuzații de agresiuni sexuale, inclusiv trei violuri în afara gării din Koln în noaptea de Anul Nou. Un grup coordonat de imigranți bărbați ar fi comis aceste atacuri. Agresiuni sexuale similare au mai avut loc și în alte orașe din Germania și din Europa.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close