Antena 3 CNN Externe Hollande: Joi sau vineri va decide Congresul american ce urmează în Siria. La acel moment vom lua şi noi o decizie

Hollande: Joi sau vineri va decide Congresul american ce urmează în Siria. La acel moment vom lua şi noi o decizie

Hollande: Joi sau vineri va decide Congresul american ce urmează în Siria. La acel moment vom lua şi noi o decizie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Sep 2013   •   15:14
Preşedintele francez François Hollande a afirmat, sâmbătă, la Nisa (sud) că se aşteaptă ca un vot în privinţa recursului la forţa armată în Siria să aibă loc "joi sau vineri" în Congresul american, iar raportul anchetatorilor ONU să fie predat "fără îndoială la sfârşitul săptămânii", relatează AFP, conform Mediafax.
Întrebat de presă dacă li se va adresa francezilor "la sfârşitul săptămânii viitoare", Hollande a răspuns: "Când Congresul (american) va vota - cred că joi sau vineri - şi când vom avea raportul inspectorilor, fără îndoială la sfârşitul săptămânii, în acel moment va fi o decizie de luat, inclusiv după o eventuală sesizare a Naţiunilor Unite".
"Voi avea în acel moment toate elemente care să îmi permită să mă adresez francezilor pentru a le spune decizia aleasă pentru Franţa", a precizat el.
Hollande, care în cursul zilei a avut întrevederi cu preşedinţii libanez, ivorian şi senegalez, în cadrul deschiderii celei de-a şaptea ediţii a Jocurilor Francofoniei, a salutat ralierea Germaniei la o declaraţie a europenilor care condamnă ferm regimul lui Bashar al-Assad în atacurile chimice din 21 august la est de Damasc.
"Constat că poziţiile noastre avansează, văd că europenii s-au reunit pentru a sprijini o soluţie de condamnare a armelor chimice şi textul european (de la Vilnius) susţine că toate elementele cele mai puternice merg în sensul responsabilităţii regimului" de la Damasc, a declarat François Hollande.
"Germania (...) s-a raliat şi a ajutat ca Europa să poată fi unită", a subliniat el.
El a declarat că nu simte că Franţa este singură pe acest dosar: "la început, ne puteam gândi că suntem singuri când ne asumăm responsabilitatea de a acţiona (...) dar apoi a fost o muncă de convingere". "La G20, am progresat, acum UE s-a reunit, am contribuit la această poziţie afirmând că raportul inspectorilor ar fi unul dintre elementele deciziei".
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close