x close

Fii alături de noi!

Atac armat, la un hotel plin de turiști în Egipt. Trei turiști răniți, atacatorii au fost uciși

de G.S.   •   08 Ian 2016   •   22:44
Atac armat, la un hotel plin de turiști în Egipt. Trei turiști răniți, atacatorii au fost uciși 416
Foto: pixabay.com

UPDATE 22.44 - Trei turişti străini au fost răniţi în atacul comis vineri seară la un hotel de lux din staţiunea egipteană Hurghada, anunţă autorităţile egiptene, precizând că toţi atacatorii au fost împuşcaţi mortal, informează Euronews, potrivit mediafax.ro.

"Toţi atacatorii au fost împuşcaţi mortal; unul avea o vestă explozivă, care a fost dezamorsată", a declarat un oficial din cadrul Ministeruilui egiptean de Interne.
 
Trei turişti străini - doi germani şi un danez - au fost răniţi în atac, fiind transportaţi la spitale locale.
 
Conform presei, cel puţin unul dintre răniţi este un turist suedez.
_____________________________

Islamişti înarmaţi au deschis focul, vineri după-amiază, în faţa unui hotel de lux din staţiunea egipteană Hurghada, situată pe litoralul Mării Roşii, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate, scrie mediafax.ro.

Potrivit postului Al Arabiya, teroroştii au venit pe mare şi au deschis focul la un hotel frecventat de turişti străini.

Cel puţin doi cetăţeni străini au fost răniţi în atacul aflat în curs de desfăşurare, informează site-ul agenţiei Reuters.

Incidentul prezintă caracteristicile unui complot al reţelei teroriste Stat Islamic, activă în Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei.

Potrivit agenţiei Reuters, cei doi turişti răniţi sunt un german şi un danez.

Unul dintre autorii atacului a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, iar altul a fost rănit şi arestat.

Martori au declarat că agresorii aveau drapele ale reţelei teroriste Stat Islamic. Filiala egipteană a organizaţiei teroriste, Provincia Sinai, a revendicat joi un atac care a vizat un autocar cu turişti israelieni, în Cairo. De asemenea, grupul terorist a asumat doborârea unui avion de pasageri rus, în nordul Egiptului, în 2015, incident soldat cu 224 de morţi.

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Jean-Claude Van Damme, ieşire nervoasă în timpul unui interviu. Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva - VIDEO

Jean-Claude Van Damme a avut un exces de furie în timpul unui interviu acordat pentru un post televiziune australian, după o serie de întrebări ce l-au deranjat, inclusiv una despre fosta lui aventură cu...

30 Iul 2016  •  16:47

sati