Antena 3 CNN Externe Imagini dramatice! Cea mai mare furtună din acest an a lovit Filipine și a făcut primele victime - VIDEO

Imagini dramatice! Cea mai mare furtună din acest an a lovit Filipine și a făcut primele victime - VIDEO

Imagini dramatice! Cea mai mare furtună din acest an a lovit Filipine și a făcut primele victime - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
15 Sep 2018   •   15:19

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi patru au fost rănite sâmbătă în Filipine la trecerea taifunului Mangkhut, au anunţat responsabilii din domeniul gestionării în caz de dezastre.

Consiliul naţional filipinez de management şi reducere a riscurilor la dezastre a declarat că bilanţul se bazează pe rapoartele iniţiale şi este posibil să crească, informează agenţia vietnameză de presă VNA.

Taifunul Mangkhut, care a avut la un moment dat rafale maxime de 305 km/h înainte de a părăsi uscatul înainte de prânz şi a se îndrepta spre China şi Vietnam, a scăzut în intensitate, cu viteze ale vântului de 170 km/h.

Agenţia meteorologică din Filipine, PAGASA, a redus nivelul de alertă, însă a avertizat că pericolul este departe de a fi fost înlăturat, întrucât continuă furtunile şi ploile abundente care ar putea declanşa inundaţii şi alunecări de teren.

Inundaţii se produc în mai multe provincii şi în multe zone din capitala Manila. Mai mult de 40 de alunecări de teren au fost înregistrate în regiunea Cordillera. Furtuna a avariat, de asemenea, multe case şi a forţat evacuarea a peste 60.000 de gospodării din regiunea de nord a Filipinelor.

Mangkhut, cel mai puternic taifun din acest an, este aşteptat să lovească în restul weekendului Hong Kong şi China continentală şi să ajungă în regiunea nordică a Vietnamului în dimineaţa zilei de luni 17 septembrie, cu ploi abundente şi vânturi puternice în 27 de provincii şi oraşe din centrul şi nordul ţării.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: filipine victime furtuna
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close