Antena 3 CNN Externe Imagini incredibile! Un aisberg de 100 de metri înălţime e pe cale să provoace un tsunami - VIDEO

Imagini incredibile! Un aisberg de 100 de metri înălţime e pe cale să provoace un tsunami - VIDEO

Imagini incredibile! Un aisberg de 100 de metri înălţime e pe cale să provoace un tsunami - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
13 Iul 2018   •   23:35

Un aisberg de 100 de metri înălţime aflat în derivă ameninţă coastele insulei Groenlanda, iar autorităţile locale au început vineri evacuarea persoanelor care trăiesc în apropierea ţărmului, relatează AFP.

Poliţia din Groenlanda le-a cerut imperativ locuitorilor de pe insula Innarsuit ale căror case sunt situate pe coaste să se îndepărteze, de teama inundaţiilor care s-ar putea produce dacă blocul de gheaţă se rupe.

"Ne temem de o separare a aisbergului, care poate provoca o inundaţie în zonă", a declarat vineri Lina Davidsen, şefă de securitate în cadrul poliţiei din Groenlanda, vineri, agenţiei daneze Ritzau.

Satul, situat în nord-vestul Groenlandei, numără 169 de locuitori, dar numai cei care trăiesc în apropierea zonei în care se află aisbergul, reperat joi, au fost evacuaţi, a relatat Ritzau.

"Aisbergul este în continuare în apropierea satului, poliţia este în prezent în discuţii pentru a monitoriza evoluţia evenimentelor", a declarat pentru AFP Kunuk Frediksen, unul dintre responsabilii poliţiei din Groenlanda.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tsunami
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close