Antena 3 CNN Externe Imagini şocante! Jurnalist american, DECAPITAT de teroriştii din gruparea Statul Islamic. FBI: Înregistrarea este autentică

Imagini şocante! Jurnalist american, DECAPITAT de teroriştii din gruparea Statul Islamic. FBI: Înregistrarea este autentică

Imagini şocante! Jurnalist american, DECAPITAT de teroriştii din gruparea Statul Islamic. FBI: Înregistrarea este autentică
Sursa foto: Foto captura Antena 3
20 Aug 2014   •   19:21
UPDATE 19.00 - Înregistrarea video care prezintă decapitarea unui jurnalist american în Irak pare a fi autentică, anunţă Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA (FBI), se arată într-un comunicat oficial citat de GlobalPost, publicaţia din Boston la care lucra James Foley.


Un jurnalist american a fost decapitat de teroriştii din gruparea Statul Islamic. James Foley apare într-un mesaj video destinat autorităţilor americane. Lângă el apare un bărbat îmbrăcat în negru care cere Statelor Unite să se retragă din Irak. Teroriştii susţin că au capturat un alt american pe care îl vor executa dacă cererile lor nu vor fi îndeplinite.

"Mi-aş fi dorit să am mai mult timp! Aş vrea să am speranţa libertăţii, speranţa de a-mi revedea familia, dar am ratat această şansă", sunt ultimele cuvinte ale jurnalistului american.

În videoclipul postat marţi pe internet, James Foley, un jurnalist american capturat în 2012 în Siria, apare îmbrăcat într-o salopetă portocalie alături de un bărbat cu faţa acoperită. Înarmat cu un cuţit, gardianul americanului nu îşi ascunde intenţiile.

"Aviaţia voastră ne atacă zilnic în Irak, bombardamentele voastre au provocat pagube mari Musulmanilor. Nu mai luptaţi cu insurgenţii! Noi suntem o armată şi un Stat Islamic care a fost acceptat de un număr mare de musulmani din întreaga lume", sunt cuvintele teroristului.

Militanţii jihadişti spun că este răzbunarea lor pentru recentele bombardamente ale americanilor asupra bazelor luptătorilor islamici din Irak. Un alt american riscă să aibă aceeaşi soartă.

Potrivit presei internaţionale, teroristul are accent britanic. Semn că, fie a studiat în Regat sau a petrecut o bună perioadă de timp aici. Zona în care a fost filmat videoclipul este imposibil de identificat deocamdată, spun experţii de peste ocean.

×
Subiecte în articol: Irak statul islamic
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close