Antena 3 CNN Externe IMAGINI ŞOCANTE. Sărăcia lucie - cauza indirectă a decesului a peste 100 de oameni, în Nigeria. 85 de cadavre, îngropate la faţa locului

IMAGINI ŞOCANTE. Sărăcia lucie - cauza indirectă a decesului a peste 100 de oameni, în Nigeria. 85 de cadavre, îngropate la faţa locului

IMAGINI ŞOCANTE. Sărăcia lucie - cauza indirectă a decesului a peste 100 de oameni, în Nigeria. 85 de cadavre, îngropate la faţa locului
Sursa foto: Foto: indiatvnews.com
13 Iul 2012   •   09:45

Cel puţin 100 de persoane au murit şi aproximativ 50 au fost rănite, joi, într-un incendiu declanşat după accidentul unui camion-cisternă, în sudul Nigeriei, relatează AFP. Peste 85 dintre corpuri nu au putut fi identificate, fiind chiar îngropate la faţa locului.
   
"Mai mult de 100 de persoane au murit după ce un camion-cisternă a luat foc, şi aproximativ 50 au fost spitalizate prezentând răni foarte grave", a declarat purtătorul de cuvânt al statului Rivers (sud), Ibim Semenitari.

Bilanţul ar putea creşte, având în vedere gravitatea rănilor pe care unele persoane spitalizate le au, a menţionat purtătorul de cuvânt, adăugând posibilitatea creşterii numărului de persoane decedate cu "10 până la 15".
   
Victimele de nerecunoscut, îngropate la locul tragediei

Peste 85 dintre victime au fost îngropate la faţa locului, focul fiind stins la sfârşitul după amiezii, a mai precizat Semeneri.
   
"A avut loc o îngropare colectivă în urmă cu doar câteva minute (...) Este vorba despre corpurile arse până în punctul de a nu mai putea fi recunoscute. Nu puteau fi transportate", a declarat purtătorul de cuvânt.
   
Potrivit unui oficial al Comisiei Federale pentru Securitatea Rutieră al statului, Kayode Olangunju, 87 de corpuri au fost îngropate.

   
Un oficial local din regiunea Ahoada, din apropiere de Port Harcurt, unde a avut loc accidentul, a declarat că au fost trimise la faţa locului echipamente speciale pentru a se putea construi o groapă.
   
"Se folosesc buldozere pentru a săpa o groapă mare unde îi vom îngropa şi îi vom acoperi cu nisip", a declarat Geoffrey Ikogha.
   
Câţiva copii au murit şi alţii au fost grav arşi, în pofida  unor militari sosiţi la faţa locului care avertizau de posibilitatea declanşării unui incendiu în orice moment.
   
Camionul-cisternă s-a răsturnat după ce a încercat să evite ciocnirea cu trei vehicule, între care şi un autobuz, ajungând pe sensul opus, a declarat Olangunju.
   
Imediat după accident, sute de persoane au venit să recupereze petrolul.

"A avut loc o explozie urmată de un incendiu", a menţionat oficialul.
   
Multe dintre victime erau conducători de motociclete comerciale, numite Okada, care, atunci când au auzit despre accident, au venit la faţa locului pentru a-şi umple rezervoarele. Olangunju a declarat că 34 de motocliclete au fost distruse în incendiu.
   
Accidentele grave sunt frecvente în Nigeria, acolo unde multe dintre drumuri sunt în stare proastă.
   

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close