Antena 3 CNN Externe Imigranți clandestini, sclavi în serele agricole din Spania

Imigranți clandestini, sclavi în serele agricole din Spania

Imigranți clandestini, sclavi în serele agricole din Spania
19 Dec 2015   •   23:19

Poliția spaniolă a anunțat sâmbătă interpelarea a nouă persoane acuzate că au obligat imigranți clandestini să muncească 'în condiții apropiate de sclavie' în serele agricole din regiunea Murcia, transmite Agerpres.

Imigranții, a căror naționalitate nu a fost dezvăluită, erau forțați inclusiv să lucreze cu insecticide toxice fără să li se ofere echipamentul de protecție de necesar, printre ei fiind și femei gravide. De asemenea, în timpul lucrului li se permitea o pauză de numai 15 minute și erau plătiți cu sume inferioare salariului minim pe economie, care în Spania este de 756 de euro pe lună.

Dintre cele nouă persoane reținute, patru conduc o societate agricolă, iar celelalte cinci sunt angajați ai unei societăți de intermediere de forță de muncă. Aceasta din urmă era monitorizată de autorități încă din luna mai, după ce au apărut indicii că pune la dispoziția altor companii lucrători proveniți din rândul imigranților ilegali, cărora le atribuia identități false folosind permise de muncă ale altor imigranți angajați în condiții legale.

Agenția pentru drepturi fundamentale a Uniunii Europene (ADF) a avertizat în luna iunie că exploatarea ilegală a muncii imigranților, mai ales în agricultură, este o problemă 'endemică' în blocul comunitar.

×
Subiecte în articol: Spania sclavi imigranti
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close