Antena 3 CNN Externe Înalt responsabil al Statului Islamic, UCIS de americani

Înalt responsabil al Statului Islamic, UCIS de americani

Înalt responsabil al Statului Islamic, UCIS de americani
03 Iul 2015   •   07:20

Pentagonul a anunțat joi uciderea, într-un raid efectuat în Siria la jumătatea lunii iunie, a unui înalt responsabil al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), transmite Agerpres.
 
Tareq ben Tahar al-Awni al-Harzi a fost ucis în timpul unui atac aerian al coaliției internaționale, pe 16 iunie, la Shadadi, în provincia Hassake din nord-estul Siriei, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis.

Tareq al-Harzi este fratele lui Ali al-Harzi, care se ocupa cu recrutarea luptătorilor pentru gruparea jihadistă și a cărui moarte Pentagonul a anunțat-o după un raid efectuat la Mosul, în nordul Irakului. Tareq al-Harzi era responsabil cu strângerea de fonduri, recrutarea luptătorilor SI și cu achiziționarea și transportul de arme din Libia către Siria, a menționat Davis.

''Moartea sa va reduce capacitatea grupării Statul Islamic de a integra combatanți străini în luptele din Siria și Irak și de a deplasa oameni și armament între Siria și Irak'', a mai precizat reprezentantul Pentagonului.

Tareq al-Harzi era de naționalitate tunisiană și fusese condamnat în contumacie la 24 de ani de închisoare, pentru terorism, de autoritățile de la Tunis.

Conform unei surse apropiate Pentagonului, el era unul dintre liderii SI în zona frontierei dintre Turcia și Siria.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close