Antena 3 CNN Externe Încă doi români au fost reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane

Încă doi români au fost reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane

Încă doi români au fost reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane
30 Aug 2015   •   12:22

Alţi doi cetăţeni români au fost reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane, unul în judeţul Csongrad şi celălalt în judeţul Gyor-Moson-Sopron, potrivit unor comunicate postate duminică pe site-ul poliţiei ungare.

Conform poliţiei din Gyor-Moson-Sopron, un şofer român în vârstă de 29 de ani a fost reţinut sâmbătă, după ce în autovehiculul său au fost descoperiţi şase cetăţeni sirieni, care nu deţineau documentele necesare trecerii frontierei din Ungaria şi Austria. Prin urmare, românul este cercetat de autorităţile ungare pentru trafic de persoane.

Potrivit poliţiei din judeţul Csongrad, un alt român a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce conducea o camionetă marca Ford pe autostrada M5, în care erau înghesuiţi 41 de imigranţi clandestini. Românul va fi de asemenea cercetat pentru trafic de persoane.

Mai mulţi cetăţeni români au fost reţinuţi pentru trafic de persoane în Ungaria şi Austria în ultimele zile, în contextul valului de imigranţi cu care se confruntă Europa.

Ministerul român al Afacerilor Externe anunţase vineri că 18 cetăţeni români sunt reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic de persoane în Ungaria, în patru cazuri diferite, 16 dintre aceştia aflându-se în arestul poliţiei din Budapesta. Sâmbătă, MAE a confirmat că alţi patru români au fost reţinuţi de poliţia ungară în regiunea Csongrad, fiind suspectaţi de trafic de persoane.

De asemenea, sâmbătă seara, MAE a anunţat că autorităţile austriece au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români, şoferi ai unor camioane în care se aflau mai multe persoane, în localitatea Braunau, respectiv la Salzburg.

 

×
Subiecte în articol: romani retinuti Ungaria
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close