Antena 3 CNN Externe Încă un avion rusesc s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Este al doilea caz în doar câteva săptămâni

Încă un avion rusesc s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Este al doilea caz în doar câteva săptămâni

Încă un avion rusesc s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Este al doilea caz în doar câteva săptămâni
05 Dec 2016   •   13:55

Un avion de vânătoare rusesc de tipul Suhoi-33 s-a prăbuşit în mare după ce a ratat aterizarea pe portavionul "Amiral Kuzneţov", trimis în Marea Mediterană pentru operaţiuni militare în Siria, relatează luni Reuters, AFP şi Rain tv, citând o declaraţie a Ministerului Apărării rus.

Pilotul a reuşit să se catapulteze, fiind recuperat de o echipă de salvare. Potrivit agenţiilor ruse de presă, incidentul a avut loc sâmbătă.

"După ce a efectuat o misiune de luptă în Siria, avionul de vânătoare Suhoi-33 a depăşit pista de aterizare în timp ce încerca să apunteze pe portavionul Amiral Kuzneţov", precizează Ministerul Apărării rus într-un comunicat, citat de TASS.

Accidentul a fost cauzat de o "ruptură a cablului", destinat să reţină avioanele care aterizează, agăţându-le de cârligul de apuntare, se mai spune în comunicat, potrivit căruia pilotul s-a catapultat la timp şi nu a fost rănit.

Acesta este al doilea avion pe care îl pierde marina rusă după sosirea portavionului "Amiral Kuzneţov" - singurul portavion deţinut de Rusia, care are la bord 41 de avioane şi elicoptere - la mijlocul lunii noiembrie în largul coastelor siriene.

La 14 noiembrie, un avion de vânătoare MiG-29K s-a prăbuşit în Mediterana tot în momentul în care încerca să aterizeze pe portavion. Ulterior, armata rusă a explicat că incidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice.

De pe "Amiral Kuzneţov", trimis să consolideze dispozitivul militar al Rusiei în Siria, au fost lansate lovituri asupra poziţiilor grupărilor jihadiste implicate în conflictul sirian, notează AFP.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close