Antena 3 CNN Externe Incendiu într-un complex rezidenţial. Cel puţin 11 persoane au murit şi peste 200 au fost rănite

Incendiu într-un complex rezidenţial. Cel puţin 11 persoane au murit şi peste 200 au fost rănite

Incendiu într-un complex rezidenţial. Cel puţin 11 persoane au murit şi peste 200 au fost rănite
30 Aug 2015   •   16:35

Cel puțin 11 persoane au murit și alte 219 au fost rănite, unele aflându-se în "stare critică", într-un incendiu care a distrus duminică o clădire rezidențială destinată angajaților companiei naționale petroliere Aramco, în estul Arabiei Saudite, potrivit Apărării Civile, relatează Agerpres.

Incendiul a izbucnit duminică în subsolul acestei clădiri de șase etaje din orașul Khobar, folosit ca parcare și depozit de mobilă, după care s-a extins la etaj, a precizat Apărarea Civilă.

Unii dintre răniți sunt în "stare critică", iar victimele sunt de diferite naționalități, potrivit aceleași surse.

Compania a precizat că nu se cunoaște deocamdată cauza incendiului, dar că a fost deschisă o anchetă.


În imagini publicate pe Twitter de Apărarea Civilă se văd coloane de fum ieșind pe ferestrele clădirii și elicoptere care participă la operațiunile de stingere a incendiului. Autoritățile au evacuat celelalte imobile aflate în respectivul complex rezidențial. Apărarea Civilă a precizat că incendiul este sub control.

Aramco este cea mai mare companie din lume în termeni de producție și export. Ea are peste 61.000 angajați de diferite naționalități în întreaga lume.

Compania nu a precizat deocamdată naționalitățile victimelor, dar se pare că respectivul complex rezidențial găzduia expatriați.

×
Subiecte în articol: Arabia Saudita
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close