Antena 3 CNN Externe Incidente în Germania. Zeci de extremiști au încercat să pătrundă în Ministerul Justiției

Incidente în Germania. Zeci de extremiști au încercat să pătrundă în Ministerul Justiției

Incidente în Germania. Zeci de extremiști au încercat să pătrundă în Ministerul Justiției
19 Mai 2017   •   19:57

Circa 50 de membri ai unei grupări germane de extremă dreapta au încercat să pătrundă vineri în sediul Ministerului german al Justiţiei pentru a protesta împotriva proiectului unei legi de combatere a aşa-numitelor delicte de ură şi a ştirilor false, proiect aflat în dezbaterea parlamentului, transmite agenţia EFE. 

Manifestanţi membri ai grupării intitulate 'Mişcarea Identitară', ce pledează pentru apărarea 'identităţii naţionale', s-au apropiat cu un camion de sediul Ministerului Justiţiei şi au încercat să intre în interior cu ajutorul unei scări, dar au fost împiedicaţi de intervenţia poliţiei. 

Participanţii la protest au strigat sloganuri împotriva ministrului justiţiei, Heiko Mass, şi în favoarea închiderii graniţelor Europei în faţa migranţilor. 

Presupusul organizator al protestului a fost condus la o secţie de poliţie şi i s-a deschis dosar penal pentru încălcarea legii privind reuniunile publice, în timp ce gruparea din care face parte a postat pe Facebook imagini de la manifestaţie. 

Conform guvernului german, 'Mişcarea Identitară' are circa 300 de membri, dar numai o parte dintre ei participă în mod regulat la proteste. 

Un grup de 'identitari' a încercat în luna decembrie să ocupe sediul central al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, după ce în luna august militanţi ai acestei mişcări au escaladat Poarta Brandenburg şi au amplasat sub carul victoriei tras de patru cai o pancartă cu sloganul: 'Frontiere sigure, viitor sigur'. 

Autorităţile de la Berlin afirmă că 'identitarii' fac parte din noile mişcări de extremă dreapta ce resping societăţile multiculturale şi văd o ameninţare în imigraţie şi islam.A

×
Subiecte în articol: Germania protest Ministerul Justitiei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close