Antena 3 CNN Externe Întâlnire crucială la Casa Albă. Președintele Donald Trump, față în față cu Angela Merkel

Întâlnire crucială la Casa Albă. Președintele Donald Trump, față în față cu Angela Merkel

Întâlnire crucială la Casa Albă. Președintele Donald Trump, față în față cu Angela Merkel
03 Mar 2017   •   17:18

Cancelarul german Angela Merkel se va afla în vizită oficială la Washington pe 14 martie, a declarat vineri un oficial american, relatează Reuters.

Vizita a fost confirmată şi de o sursă guvernamentală germană, care a precizat că Angela Merkel intenţionează să se întâlnească cu preşedintele american Donald Trump pe 14 martie la Casa Albă, informează AFP şi DPA.

'Planificarea vizitei este în curs de desfăşurare', a afirmat sursa citată.

Anunţul vizitei are loc la scurt timp după reuniunea în Germania a miniştrilor de finanţe din statele membre G20 şi va pune bazele vizitei lui Donald Trump din iulie în Germania, unde va participa la un summit al liderilor G20, notează Reuters.

Noul preşedinte republican al SUA şi Angela Merkel au oferit o declaraţie comună după o convorbire telefonică în ianuarie, subliniind importanţa NATO şi promiţând că vor lucra mai strâns pentru combaterea terorismului.

Câteva zile mai târziu, Merkel a criticat aspru interdicţia temporară de călătorie emisă de Trump pentru cetăţenii din şapte state cu populaţie majoritar musulmană. De asemenea, ea a subliniat în repetate rânduri importanţa libertăţii presei atunci când a fost întrebată despre comentariile negative ale lui Donald Trump la adresa mass-media.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close